Ministrul Economiei la Realitatea Plus: Cred că, în turism, lunile iulie, august au încasări mai mari decât anul trecut

0
110

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, susține cu unele domenii au avut de câștigat, chiar și parțial, de pe urma restricțiilor și măsurilor de izolare impuse în perioada pandemiei. Invitat la Realitatea Plus, Popescu a indicat și turismul, dar și retaiul sau automotivele, ca domenii în care s-au ivit și oportunități.

„În această vară cred că turismul intern a fost la cele mai ridicate cote. Pe litoral este absolut plin, la munte e plin, în nordul Moldovei e plin, în Maramureş e plin, pe Clisura Dunării nu găseşti loc să rezervi nici în septembrie. Cred că foarte mulţi turişti români au preferat din motive de siguranţă probabil şi de sănătate să îşi petreacă vacanţele în România. De aceea cred că pe perioada aceasta de vară nu putem vorbi în turism de pierderi mari. Evident dacă adunăm din urmă per total ieşim în pierdere, dar a fost recuperată în perioada de vară o foarte mare parte din pierdere. Aştept cu foarte mare interes comunicarea statisticii aferentă lunii august ca să vedem exact unde ne vom situa.(…) Eu cred că turismul intern în această perioadă de vară, probabil iulie, august şi cred că şi septembrie, va avea încasări mai mari decât în perioada similară a anului trecut”, a afirmat Virgil Popescu la Realitatea Plus.

Ministrul Economiei a precizat că și alte sectoare ale economiei au mers bine în perioada de vârf a pandemiei tocmai pentru că au sesizat, dincolo de pericole și riscuri, oportunițățile.

„Am avut industrii care s-au refăcut, s-au redimensionat şi au trecut de la o producţie de confecţii la materiale sanitare, măşti, dispozitive medicale. Au avut foarte multe comenzi şi au furnizat materiale esenţiale românilor. Industria farmaceutică a mers foarte bine. Retailul, magazinele mari, au mers foarte bine. Bunurile de larg consum, am observat pe statistică că volumul bunurilor de larg consum a fost foarte mare în iulie comparativ cu lunile trecute. Oamenii au stat acasă şi s-au gândit să îşi schimbe maşina de spălat sau televizorul”, a afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here