Guvernul a aprobat mecanismul de stimulare a companiilor pentru creşterea capitalurilor proprii,

0
95

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, un mecanism de stimulare a companiilor pentru creşterea capitalurilor proprii, pentru a trece din zona capitalurilor negative în zona capitalurilor pozitive.

Măsura prevede o serie de reduceri pentru companiile care, într-un an fiscal,  înregistrează o creştere a capitalurilor. Potrivit documentului, există trei nivele de bonificație, în funcție de situația în care se află compania respectivă.

În cazul in care capitalul propriu contabil, prezentat in situatiile financiare anuale, este pozitiv, bonificația este de 2% din valoarea impozitului pe profit datorat.

În situația în care o companie are o creștere anuala a capitalului propriu pentru care plătește impozit, reducerile se aplică în funcție de aceasta.

Dacă e vorba de companii care au o crestere anuală a capitalului propriu ajustat de peste 25%, beneficiază de o reduucere de 3% din impozit.

Proiect de ordonanţă de urgenţă a fost adoptat în forma finală în şedinţa de guvern de joi şi va intra în vigoare imediat ce vor fi publicate normele de aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here