Trenul Gara de Nord – Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni va circula la invervale de 50 de minute

0
85

Trenul care va face legătura între Gara de Nord la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni va circula la intervale de 50 de minute, a declarat, miercuri, Dan Costescu, directorul general al CFR Călători. Primele curse vor avea loc, potrivit termenului avansat de Ministrul Transporturilor, în data de 12 decembrie.

În acest context, a afirmat directorul CFR, la început încărcarea cu pasageri va fi mai mică, pentru că așa prevăd normele pentru orice linie de cale ferată nou dată în funcțiune, așa că un interval de 50 de minute este rezonabil. „Mai sunt şi alte trenuri în grafic. De exemplu, dacă nu ar fi trenurile de Galaţi, ne-am duce undeva la 30 şi ceva de minute. Lucrurile se pot îmbunătăţi”, a spus Costescu.

În acest moment se fac pregătirile tehnice pentru punerea în funcţiune a traseului. Deplasarea se va face cu o garnitură de tip automotor, cu o capacitate de 70 sau de 110 locuri, în funcţie de configuraţie.

CFR Călători are în prezent un parc activ de 1.002 vagoane, din care 260 au fost reparate şi 28 au fost modernizate în acest an.

Cei aproape 20 de kilometri de traseu dintre Gara de Nord și București reprezintă primul tronson de cale ferată construit de la zero după 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here