Domnul Petrescu, șef al ORNISS, este încă în funcție?/Prin sentința penală nr. 1605 din 29.06.2016 s-a dispus anularea următoarelor acte ale numitului Baranga Laurențiu: Diploma de Bacalaureat, Diploma de studii postuniversitare emisă de Academia de Poliție, etc

0
85

”Gdansk – Constanța, marele pariu american” titram ”lovitura” din 13.06.2017! Din iunie 2017! Atunci când dezvăluiam cu amănunte marele plan secret al Adminstrației SUA de creare și securizare a unui ”culoar sanitar” care să lege cei mai loiali parteneri strategici ai americanilor, Polonia și România. Până și altfel atât de arogantele Agenții de informații de peste Ocean fiind pe deplin conștiente că expansiunea hibridă a Rusiei va fi greu de stăvilit fără o ”ultimă linie” de apărare, unde să se concentreze toate eforturile ”nucleului dur” pro-american din NATO. Desigur, în iunie 2017, de la analiștii care ling dosurile vreunui potentat occidental al zilei și până la cei mai înalți demnitari de atunci ai statului român și șefi ai serviciilor secrete nu au avut nicio reacție! Toți acești legendați care chipurile ar conduce statul român nici măcar nefiind informați cu privire la planurile americane pe termen mediu și lung.  De ce? Pentru că americanii știau foarte bine că, spre deosebire de polonezi, unguri sau cehi, oricine ar fi la putere la București, atunci când ”dinamica geo-strategică” o va impune aceștia vor sări oricum singuri ”la castană”! Cu excesul de zel deja caracteristic slugilor care chiar se cred parteneri strategici!

Boss-ul României, Zuckerman își ține până și aghiotanții la distanță

”După vizita lui Iohannis la Washington a rămas doar doar „taxa de șmecherie” de câteva miliarde de dolari pe care urmează să o plătim din bugetul proaspăt mărit al Ministerului Apărării Naționale pentru a cumpăra „jucării” musai de la americani. Există însă și reversul medaliei, putându-se vorbi de declanșarea unui adevărat „Plan Marshall„ pentru Europa Centrală și deEst. Iar „marele pariu„ al Administrației Trump se bazează pe construcția viitoarei autostrăzi Gdansk – Constanța, simbol al „eliberării„ economice a mai multor țări de sub influența atotputernică de până acum a Germaniei și Franței. Deci rolul României, ca și al Poloniei de altfel va fi unul decisiv în crearea unei noi axe care, odată înființată, poate afecta serios supremația „binomului„ franco-german. Mai ales dacă, în sfârșit, mărfurile din China vor intra de acum înainte în Europa, sub controlul strict al „consilierilor„ americani, prin Portul Constanța” scriam în iunie 2017!

Vor doar Portul! Ca să le-o tragă la chinezi!

Au trecut peste trei ani de atunci. Ce s-a întâmplat între timp? Guvernele s-au tot schimbat, dar România a plătit deja 7,5 miliarde de dolari din taxa de șmecherie pentru ”jucăriile” luate numai de la americani. Și, într-adevăr, noul ambasador SUA a confirmat pe 10 octombrie 2020 ceea ce dezvăluiam pe 13 iunie 2017 : se va face autostrada Gdansk – Constanța. Unind porturile a două state eurpene care nu doar că au partneriate strategice cu SUA, dar și sunt considerate cei mai loiali aliați din ”coasta Rusiei”. Numai că în timp ce în România investițiile directe ale americanilor pot fi comparate cu banii pe care îi aruncă Becali jucătorilor de la FCSB sau călugărilor de la mănăstiri, Polonia atrage în fiecare an miliarde de dolari. În Polonia fiind deja construite elicoptere de luptă americane și, mai nou, blindate de luptă. Asta după ce contractele de offset cu producătorii americani au ajuns la un procentaj neverosimil de 35,6 la sută! În timp ce în România nu doar că sunt zero barat, dar nici măcar vreun lider român nu a îndrăznit să ridice această problemă.

Americanii vor doar Portul Constanța

Și ”ruptura” a început odată cu impunerea embargoului economic american asupra Rusiei, după invadarea Crimeii. Atunci când liderii români s-au repezit ca posedații să fie ei primii care să anunțe că îi ”pepdepsesc economic” pe ruși. În timp ce liderii de la Varșovia au trimis mai întâi la Washington o impresionantă notă de plată privind pierderile fermierilor polonezi, dacă nu mai exportă mere în Federația Rusă! Cu mesajul oficial că ”suntem parteneri, împărțim paguba juma – juma, dacă vreți să declarăm embargou”!!! Iar Administrația SUA nu doar că și-a plătit partea din ”taxa de solidaritate”, dar au început să investească masiv în Polonia! Țară care le-a câștigat respectul și pe care o consideră nu o colonie, ci un adevărat partener strategic! Iar acum cu siguranță construcția autostrăzii va porni de la Gdansk, ci nu de la  Constanța! Unde nici nu se știe dacă va mai ajunge… Prioritatea absolută a americanilor fiind doar să li se predea Portul Constanța. Pentru a le-o putea ”trage” astfel chinezilor și să blocheze la o adică intrarea mărfurilor ”made in China” în Uniunea Europeană. Sau, din contră, să le faciliteze o penetrare mai adâncă, dacă negocierile economice americano- chineze se vor dovedi fructuoase… Operațiune însă din care România oricum nu va primi niciun dolar. Ci cel mult crearea câtorva posturi în plus de salahori, că tot suntem văzuți peste tot în lume ca și cei mai ”calificați” la căratul cu cârca…

Cernavodă se înfrățește cu Chicago! Ca la Bechtel…

Acum este greu de crezut că vreunul dintre liderii de la București ar fi avut puterea să bată cu pumnul în masa negocierilor – care negocieri?!- și să se pronunțe că, totuși, oricât de parteneri strategici am fi, opt miliarde este totuși prea mult pentru ”pachetul financiar” pentru Centrala de la Cernavodă. ”Pachet financiar” semnat în orb, fără calcularea măcar a ratelor de rambursare și dobânzilor, taxelor de import a aparaturii de peste Ocean și ”cota de participație” din profitul viitoarei investiții. Că doar oricum își iau americanii cât vor ei din cele opt miliarde! Pe care nu ei le investesc în România, ci noi în economia americană! Pentru că AECOM, compania americană ”aleasă” fără nicio licitație să implementeze ”pachetul financiar” este expertă în astfel de ”proiecte strategice”.

Uite cine e AECOM în Chicago!

Mai ales în Chicago, acolo unde s-a născut acest mit… Dar chiar să nu fi reușit niciun demnitar român să priceapă barem după ”google translate” cine este de fapt controversta – chiar acasă, la Chicago! – AECOM? ”URS, an AECOM subsidiary, and Bechtel National used „deficient material„ in their work on a nuclear weapons facility in Washington State.AECOM paid the US Department of Energy $57,5 milion in Novemebr 2016 to settle the claims, but denied wrongdoing.” Deci uite cine este AECOM! Că de partenera BECHTEL românii s-au convins de mult…

Încă 6 miliarde de la Ciucă! Macron ”spumegă”!

Iată însă că în afara celor opt miliarde pe care le  ”pompăm” în economia americană prin Cernavodă, la Washington s-a mai pus de o infuzie de capital românesc în bugetul vlăguit al SUA! Una de șase miliarde de dolari! Pentru că, după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, dar pe care structurile contrainformative nu sunt lăsate să le pună și pe masa CSAT, atât ne costă ”shopping”-ul generalului Ciucă la Washington. Acolo unde și-a asumat în fața secretarului Mark Esper- cel despre care tot crede că îl va numi premier! – ”foaia de parcurs” pentru următorii zece ani! Și simțind mirosul ”gușterului” Ciucă, reprezentanții Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing deja l-au ”frăgezit” pe acesta. Sursele noastre susținând că pe ministrul român l-a luat gura pe dinainte că va da construcția navelor de luptă direct la americani, la fel cum a făcut cu bateriile de coastă, după ce a sabotat licitația câștigată de compania franceză MBDA.

Ciucă oricum nu scotea o vorbă nici dacă nu avea botnița la gură!

Ceea ce ar explica și de ce mai nou este sabotat și contractul semnat cu francezii de la NAVAL Group. Și la fel cum Shorad și V-Shorad au fost atribuite tot la americani, după ce au fost de asemenea sabotate ofertele europene. Să mai amintim și de scandalurile elicopterelor Sikorsky, după sabotarea Leonardo și Airbus. Toate aceste operațiuni de sabotaj scoțându-l deja din sărite pe președintele Macron, guvernul francez reproșând deja Bucureștiului toată această bătaie de joc. Iar acum noile contracte asumate zilele trecute la Washington mai adaugă șase miliarde de dolari, fără contracte offset sau colaborare economică la nota de plată cu care a fost încărcată din nou România. Cea care deja nu mai este doar o colonie, ci pur și simplu o țară ocupată! Economic! Ci nu doar…

Justiția lui Kovesi: Tufan, mai tare ca Iohannis

Pentru că o nouă prigoană se va asupri asupra oamenilor de afaceri români, câți au mai scăpat din ghearele binomului. Totul după ce rezistența lui Predoiu a durat doar câteva zile, ministrul Justiției trimițând trupe suplimentare de procurori la ”oastea” pe care Laura Codruța Kovesi o strânge pentru a înfiera din nou ”penalii” oameni de afaceri români. Cei care vor fi din nou oaia neagră a Europei, întrucât cei 15 procurori români detașați la Parchetul European vor ancheta fraudele făcute de … români! În timp ce francezii, germanii sau italienii deja au pregătit noi ”brelocuri” pentru Laura Codruța Kovesi, frecându-și mâinile de mulțumire cu alegerea făcută: un procuror european general care îi va ancheta tot pe ei, fără a își băga nasul în afacerile celor mari.

Asta după ce a lăsat în urmă o Justiție în care ”miliardarul sistemului” Mihai Tufan a luat doar doi ani de închisoare după ce a hăcuit o femeie cu zeci de lovituri de cuțit. De ce? Pentru că, așa după cum dezvăluiam în exclusivitate pe 31 august, a ajuns la ”prețul corect” cu procurorii pentru ARV… Acordul de Recunoaștere a Vinovăției care îl face mai puternic și decât Klaus Iohannis, din moment ce șeful statului încă tremură că poate fi redeschis oricând dosarul caselor… Și care arată care este justiția pe care ne-a lăsat-o Kovesi! Una față de care staborul Duduienilor pare cel mai democrat act de Justiție din lume!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here