Vinul rose, o bautura fina!

0
81

Vinul rose este mereu apreciat atat de domni, cat si doamne, deoarece este vinul de mijloc, intre rosu si cel alb. Crama Girboiu ofera o gama foarte buna de vin rose, un vin care merge de minune cu salate, preparate din carne alba, peste sau deserturi. Crama Girboiu este renumita pentru productia sa de vin, deoarece ofera calitate cu fiecare sticla de vin comercializata, iar in cei peste 15 ani de activitate, a reusit sa devina un leader important in piata Romaneasca.

Cum se obtine vinul rose?

Exista doua metode de preparare a vinului rosé, care ofera in mod evident diferite tipuri de vinuri rosé.

Sangerarea, cea mai veche dintre cele doua metode, face posibila obtinerea vinului rose prin scurgerea sucului in timpul degajarii vinului rosu si, in principal, face posibila cresterea raportului solid / lichid, oferind astfel un vin mai „corpolent”.

Vinurile rose din aceasta metoda sunt mai dulci, se spune ca sunt „alcoolice” sau chiar „fierbinti” din cauza concentratiei ridicate de alcool. De asemenea, sunt mai colorate decat cele obtinute prin a doua metoda.

Presarea directa, o metoda mai moderna, face ca recolta sa fie direct turnata in presa, extractia are loc imediat sau aproape imediat dupa umplerea acesteia din urma, ceea ce inseamna ca macerarea dureaza foarte putin timp. Prin urmare, se obtin vinuri rosii mai putin colorate.

Etapele productiei de vinuri roze prin presare directa

In primul rand, amintim indepartarea sau dezlipirea. Boabele sunt plasate intr-o masina pentru a fi separate de tulpini. Prin urmare, sunt separate de „tulpina” lor, acel suport de care sunt atarnati strugurii.

Presare si macerare

Strugurii sunt apoi asezati direct intr-o presa pentru a fi rapid macerati si presati. Acest contact foarte scurt cu cojile de struguri ofera ulterior un suc usor colorat. Acest pas crucial diferentiaza productia prin presare de productie prin macerare.

Decantarea: Separarea particulelor solide de suc are loc prin decantare sau prin centrifugare.

Cisterne: Sucul din cisterna sufera apoi multe schimbari si fenomene. Va ramane acolo doar 10-14 zile.

Fermentarea alcoolica: sub actiunea drojdiilor zaharul se transforma in alcool. Apare la temperaturi de sub 18 ° C.

Maturare: Vinul poate fi maturat cateva saptamani fara a-l separa de drojdie pentru a-i dezvolta rotunjimea si aromele. Cu toate acestea, acest proces nu este practicat pe scara larga astazi.

Raftare / clarificare: Vinul este apoi racit. Aceasta inseamna ca este transferat intr-un alt recipient pentru al separa de depozite si drojdii moarte care s-au asezat in partea de jos. Acest pas face posibila obtinerea unui vin limpede de buna calitate, dar ramane totusi optional.

Crama Girboiu este un producator foarte accesibil, deoarece ofera 6 game de vin, din care clientii pot sa aleaga, iar preturile pentru aceste game variaza, astfel toti vor putea gusta elixirul acestei crame.

Vinul este o bautura foarte buna si pentru sanatatea noastra. Vinul este o bautura alcoolica care isi are originea in Grecia antica. Se consuma singur, dar poate fi folosit si la prepararea mancarurilor traditionale din bucataria franceza. Exista o mare diversitate de vinuri.

Caracteristicile vinului

Vinul este o sursa de zahar si o sursa a compusilor fenolici. Riscul scazut de boli cardiovasculare este, de asemenea, asociat cu vinul. De asemenea, vinul favorizeaza scaderea bolilor neurodegenerative si scaderea riscului de depresie.

Prezenta antioxidantilor in vinul rosu ar putea explica probabil acest fenomen. Acest lucru se datoreaza faptului ca reduc riscul formarii cheagurilor de sange, riscul de cancer si chiar de dementa. Expertii in vinuri au identificat mai multe tipuri de vin care sunt benefice pentru sanatatea omului.

In timp ce toate vinurile contin zaharuri. Deoarece sucul de struguri le contine in mod natural, unele vinuri au o cantitate mai mica decat altele. Termenul „vin sec” este deseori interpretat gresit, deoarece este utilizat in legatura cu caracteristicile senzoriale ale vinului. Determinarea daca un vin este dulce sau nu depinde de cantitatea de zahar rezidual ramasa dupa fermentare, deoarece drojdia descompune zaharul din sucul de struguri pentru a produce alcool. Studiile au aratat ca consumul de vinuri mai uscate, cu foarte putin zahar, mai degraba decat vinuri mai dulci, poate chiar imbunatati sensibilitatea la insulina si ajuta la prevenirea diabetului. Nu numai ca vinurile rosii mai seci sunt mai bune pentru sanatate, ci sunt si mai sofisticate.

Stiati ca puteti continua sa beti vin reducand in acelasi timp consumul de alcool? Spre deosebire de vinurile bogate si pline de corp, vinurile mai putin alcoolice precum vinurile Beaujolais sunt mai usoare, mai fructate, cu taninuri mai moi. Alegerea unui vin rosu cu un volum redus de alcool nu inseamna ca gustul, calitatea sau varietatea vor fi mai putin atractive. Strugurii crescuti in clima mai rece au tendinta de a avea niveluri mai mici de alcool, precum si cei care cresc la cote mai mari. Nivelul de alcool este usor de aflat, deoarece trebuie sa apara pe eticheta. Crama Girboiu incurajeaza consumul moderat si responsabil de vin de calitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here