Acest ministru a fost in SUA si recent in Franta, alaturi de premierul Orban, dar delegatiile respective nu au stat in carantina!/Oare ce lege ii absolva de acest fapt impus noua tuturor?

0
365

Cine își închipuie că în ”lumea bună” a marilor companii de armament din lume unii stau și asistă neputincioși în timp ce alții încasează și ultimii bănuți din ”taxa de șmecherie” percepută ”coloniilor” se înșeală amarnic. Astfel că după jenanta vizită guveramentală la Paris, apele se agită din nou… De această dată trecându-se la ”next level” al presiunilor diplomatice exercitate pentru a fi scoase la lumină contractele G2G pentru care ministrul român al Apărării s-a zbătut atâta ca să fie unidirecționate strict către Statele Unite ale Americii.

Ciucă s-a zbătut pentru Piranha de când era doar șeful Forțelor Terestre

Astfel că după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja a fost aprins ”fitilul” a două anchete incendiare, menite a detona contractul Ministerului Apărării Naționale cu privire la controversata achiziție de transportoare blindate Piranha 5. Astfel că în orice moment poate apărea atât raportul controlului tematic efectuat de către inspectorii Curții de Conturi, dar și amănunte absolut halucinante din ancheta declanșată de către Direcția Națională Anticorupție în urmă cu doi ani…

Firma elevețiană e… sucursala GD din SUA!

În urma controalelor efectuate pe marginea contractului Piranha, atât Curtea de Conturi, cât și DNA-ul au ajuns la concluzia că acesta este praf și pulbere! Și că practic tot ce este prevăzut în negocierea directă este nu doar extrem de scump, dar și cât se poate de ”sensibil” din punct de vedere al respectării procedurilor legale. Și că ”nimic nu bate cu atribuirea directă din Hotărârea de Guvern”!

Turela de la Elbit, în atenția procurorilor DNA!

Existând nenumărate cazuri în care alții au fost urmăriți penal pentru fapte mult mai ușoare decât cele constatate de către Curtea de Conturi! Oricum, principala vulnerabilitate a ambiției lui Nicolae Ionel Ciucă rămâne contractul Piranha 5, cel pe care și l-a dorit atât de mult… Transportoare pe care le-a ales încă de când era șeful Forțelor Terestre. Și pe care le-a cumpărat pe când era șef de Stat Major… Și le-a ”acoperit” ca și ministru al Apărării Naționale. Poziție din care, ghinion, tot va trebui să explice de ce consideră că ”firma” parteneră ar fi una elvețiană, când în documentele intrate în posesie se arată că de fapt este… sucursala GD din Statele Unite ale Americii!

Turelele…Cât au costat turelele?

Însă cea mai arzătoare întrebare este cât au costat până la urmă turelele de pe Piranha 5, de prețul a ajuns să fie cu 30 la sută mai mare decât produsele similare vândute Danemarcei? Mai ales că există ”suspiciuni rezonabile” la pista ”spălării banilor” din contractul Piranha 5 prin ”anexa” încredințării fabricației acestora către Elbit Israel! Scandalul fiind amplificat de turelele fabricate în România, dar care nu au trecut testele obligatorii! Astfel că scandalul Piranha devine tot mai greu de ascuns sub preșul MApN, mai ales că raportul Curții de Conturi a fost unul dezastruos, rezultat cu blocări de conturi și suspendări de plăți… În timp ce procurorii DNA încă strâng, pentru momentul în care ”situația operativă” o va impune, documente inclusiv despre ”spălările” din Elveția și Israel. Dar și despre rezultatele dezastruoase ale tragerilor cu turelele Elbit…Cele pentru care ”producția locală” asigură doar o banală vopsire… Asta ca să nu mai vorbim că se strânge lațul și în cealaltă anchetă DNA pe armament, cea privind corvetele… Concluzia conturată fiind că licitația și procedura s-au derulat fără vreo incorectitudine. Dar, totuși, s-a sesizat o ”inactivitate decizională” în anunțarea câștigătorului de nu mai puțin de opt luni! Pe când șeful Marelui Stat Major era același general Ciucă! Iar dacă Ignat sau Leș erau doar niște politiceni care să spunem că se temeau de Liviu Dragnea, rămâne totuși întrebarea de ce nu a anunțat atunci Ciucă câștigătorul? Dar poate răspunde chiar bunul lui prieten de la DGIA, generalul Savu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here