80 de milioane de doze din vaccinuil Moderna, antamate de Comisia Europeană. Pot urma încă 80 de milioane

0
74

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, un al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinarea anti-COVID, de data aceasta cu societatea farmaceutică Moderna. Contractul se referă la achiziționarea, inițială, a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu opțiunea de a solicita suplimetar aceeași cantitate.

Tranșele de vaccin ar urma să fie antamate și furnizate de îndată ce tratamentul s-ar dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVBioNTech-Pfizer și contractul aprobat cu CureVac.

Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace. Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here