Banca Mondială prevede o accentuare a sărăciei în Republica Moldova pe fondul pandemiei COVID-19

0
109

Recuperarea economiei Republicii Moldova va fi mai lentă decât s-a anticipat, estimează experții Băncii Mondiale. Incertitudinea legată de evoluția pandemiei de COVID-19 va afecta companiile și populația în general, nivelul sărăciei urmând să crească tot mai mult, conform estimărilor experților instituției, scrie realitatea.net

Anna Akhalkatsi, directorul Biroului Băncii Mondiale în Republica Moldova: „Se așteaptă că tinerii muncitori și micro-întreprinderile să fie afectate cel mai mult. Sărăcia este de așteptat să crească pe măsură ce gospodăriile se confruntă cu impactul crizei, inclusiv pierderea locurilor de muncă și câștigurilor, o reducere a încasărilor de remitențe și pe măsură ce migranții revin din străinătate și care nu neapărat își pot găsi un loc de muncă. Incertitudinea cu privire la durata pandemiei și impactul acesteia ar putea constrânge și mai mult întreprinderile, lucrătorii și gospodăriile, împiedicând redresarea.”

În plus, Chișinăul va avea una dintre cele mai afectate economii din cauza combinației impactului COVID-19 asupra producției și a serviciilor și seceta care a compromis sectorul agricol, susțin experții Băncii Mondiale. Aceasta estimează o scădere a până la 7,2 la sută în 2020 și o redresare lentă în 2021 și 2022, cu o prognoză pentru PIB de 3,8 la sută și respectiv, 3,7 la sută. 

 

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here