„Se poate și mai rău, gen Mark Gittenstein/Prietenul lui Biden, cu o mână la Fondul Proprietatea pe coco, ca în China, Ucraina etc și cu o alta numind procurorii șefi”

0
113

Avocatul Nastase Grigore Marian liderul, din umbra al unei caractatite extinse, care a cuprins, de la UPG, unde actioneaza sotia sa, un mare segment de structuri administrative din judetul Prahova.

Tinta acestei grupari de crima organizata: preluarea sub control a bugetulului orasului Breaza

Avocatul Nastase Grigore Marian a fost investit, nu stim, pentru a cata oara, neoficial si clandestin, pentru a primi, pe banda rulanta, contracte de asistenta juridica si de reprezentare, in diverse spete, intre care, primarii, in baza unor relatii suspecte, ilegale si a unor recomandari frauduloase, pe care le vom devoala, aspecte care au pus pe reactie autoritatile si care l-au cercetat in diferite cauze. Semnificativ este dosarul in care avocatul Nastase Grigore Marian a fost cercetat, alaturi de fostul prefect de prahova, pentru abuz in serviciu.

Detinem informatii ca 11 din 33 de primarii prahovene au dispus incetarea unilaterala a relatiilor contractuale cu Colegiul Juristilor Prahova. Ultimul edil care a renuntat la serviciile colegiului este Ion Safta, fostul primar al comunei Iordachianu, care l-a angajat pe avocatul Marian Nastase, fostul jurist al prefecturii, recomandat si sustinut de o structura mafiota, despre care cititorii nostri vor afla detalii de necerzut, incepand cu acest editorial, referitor la subrezirea unor bugete locale, cu sprijin si participare a unor functionari, care au pus in dependenta edilii localitatilor.

Prezentam doar cateva din primariile aservite acestui avocat: Breaza, Varbilau, Iordachenu etc, desi nu vom uita Prefectura Prahova.

Mai jos, cititorii pot observa extrasul hotararii primarului comunei Varbilau, Ionita Ion, la asa-zisa propunere, a inspectorului achizitii Miclea Angelica Georgiana, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, care a intocmit un raport inregistrat, in acest sens (nr.475), privind insusirea contractului de asistenta juridica cu acest avocat:

In pofida acestor fapte, pentru care acest avocat, membru al Baroului Prahova, a fost cercetat, alaturi de fostul prefect, Corneliu Popescu, structura mafiota din cadrul orasului Breaza, l-a promovat, intervenind pe langa persoana primarului Gheorghe Richea, pentru asigurarea unui contract de asistenta juridiciara, in “contencios”, in pofida faptului ca activitatea prestatorului este aproape nula si fara niciun rezultat efectv, in realitate munca fiind efectuata de corpul de specialisti, profesionisti si juristi ai Primariei Orasului Breaza.

Conform unor declaratii oficiale, ale presedintelui Colegiului Juristilor Prahova, au fost promovati anumiti avocati, intre care Gina Isaiu si Marian Grigore Nastase. Astfel, in continuare se efectueaza presiuni, in favoarea a doi fosti juristi ai institutiei, care au preluat, pe bani mai multi, atributiile colegiului. “Este vorba de Gina Isaiu si Marian Nastase, fosti juristi ai prefecturii, acum avocati, care percep onorarii duble si chiar triple fata de noi”, a declarat presedintele colegiului.

 

Desi politia detine destule date, pana in prezent, a refuzat sa se implice, devregand grupul de crima organizata de orice cercetare sau raspundere, nederanjandu-l.

In continuare, vom face vorbire, de membrii acestui grup mafiot, spre cunostinta fidelilor nostri cititori.

Multumim, pe acesta cale, cititorilor care ne trimit, la redactie, datele si documentele care atesta activitatile de crima organizata, in sarcina structurii pe care o vom descrie, in fond, in continuare.

Dincolo de toate aceste elemente, informatiile primite la redactie pe canalele unor structuri de securitate centrale, atesta seriozitatea si profesionalismul actului managerial, in sarcina domnului Bogdan Novac, noul primar al orasului Breaza.

Poate dansul nu are cunostinta de activitatile subordonatilor sai, care protejeaza anumiti angajati ai primariei, contra unor interese personale:

Nastase Grigore Marian are, in derulare, in contractul sau cu primaria orasului Breaza, in obiectul de activitate, prevazut, asigurarea de asistenta juridica, in dosare de contencios, in timp ce angajatii oficiului juridic al institutiei edilitare sunt specializati in drept administrativ. Mentinerea, pastrarea, tolerarea si asigurarea, in continuare, a contractului cu acest avocat, demonstreaza ca angajatii oficiului juridic, desi sunt platiti bine, fiind incadrati prin concurs, cf. prev. si disp. legale, ca specialisti in drept administrativ, nu isi fac datorita, context in care ne intrebam cum, oare, conducerile primariei au impus serviciile lui Grigore Marian Nastase? Mai pragmatic, ne intrebam cum a putut un inalt functionar decizional sa ii faca raportul de oportunitate a incadrarii in schma contractuala, la recomandarea unui angajat al primariei, care ocupa nelegal, de mult timp, o functie de sef, in aceasta institutie brezeana? Dar cum, oare, actualul primar, de profesie avocat, tolereaza aceasta caracatita care suge din bugetul brezenilor, in fruntea careia se afla Nastase Grigore Marian, avocat rejectat de o serie de consilii, entitati, institutii si primarii, iar angajatii oficiului juridic au fost angajati prin concurs??

Sa vedem, in continuare, cum angajatii responsabili vegheaza la starea de bine, echilibru, liniste si stabilitate a societatii si intreprind masuri speciale de prevenire, fata de sporitul si asmimetricul grad de pericol, pe care il reprezinta, in Breaza, astazi, in contexul fenomenului de COVID 19 – Coronavirus.

Prin acest M.O. (Modus Operandi) au fost exclusi, la propunerea formulei condusa de av Nastase Grigore Marian, candidati cu experienta, persoane cu    cv-uri remarcabile si cu experienta de netagaduit, atat in sectorul                juridic-administrativ, cat si in gestionarea unor mari proiecte interne si internationale. Dar, sa avem incredere, in persoana domnului Bogdan Novac, noul primar, care se pune la punct cu actul managerial si edilitar, in perspectiva gestionarii activitatilor necesare comunitatii, in contextul in care anumite institutii de stat lupta pentru eradicarea fenomenului de coruptie, amplu, intens si profund asezat, stabilizat si dezoltat si pentru a preveni, prin masurile care intra in atributul de serviciu, fenomenul infractional, atat de extins, chiar pe axa primariei.

Iata cum primaria Breaza este condusa, in fapt, de acest grup mafiot si legaturile sale echipa in speta fiind in slujba avocatului Nastase Grigore Marian. Prin existenta si functionarea acestui sistem paralel-nelegal, institutia Primaria Breaza si persoana primarului este pusa, total, in dependenta, de grupul aservit, unilateral si fara echivoc, echipei avocatului Nastase Grigore Marian. De fapt, sub pretextul implicarii sale juridice (in realitate: neimplicare profesionala, desi este platit, lunar, pe termen NEDETERMINAT, din contributia brezenilor), in dosare, prin acces direct si nemijlocit la documentele primariei, avocatul cercetat, alaturi de fostul prefect al judetului Prahova, a preluat, alaturi de unii angajati, pe care ii vom devoala, in episoadele viitoare, intregul act de conducere, expunand, intrutotul institutia Primaria Breaza.

In radul angajatilor primariei se manifesta o stare de temere si insecuritate cu privire la actiunile acestui grup si la modul in care, dupa bunul sau plac, av. Nastase Grigore Marian, pe filierele descrise, ar putea crea situatii prin care sa genereze mari probleme, atat primariei, cat si unor angajati. Important este ca structurile cu anumite atributii si competente, care actioneaza la nivel judetean, au sesizat si au inceput documentarea complexa a faptelor care-i incadreaza pe toti acesti indivizi, deocamdata, subiecti. De asemenea, situatia este cunoscuta in instantele juridice, care au perceptii fundamentate, vis a vis de dosarele institutiei reprezentate de avocatul in speta si legaturile sale.

Vom reveni cu detalii picante. (Cristina T.).

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here