Bitcoin a atins duminică un nou nivel record, apropiat de 50.000 de dolari

0
110

Bitcoin a atins duminică un nou nivel record, apropiat de 50.000 de dolari, continuând avansul susţinut de adoptatea pe scară tot mai largă, pe Wall Street şi de către companii mari, a celui mai valoroase criptomonede din lume, transmite Reuters.

Criptomoneda a urcat duminică până la 49.714 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzacţionată la 48.700 de dolari pe unitate. Bitcoin a avansat în acest an cu aproape 70%. După ce mult timp au fost evitate de firmele financiare tradiţionale, bitcoin şi alte monede virtuale par să intre tot mai mult în circuitul financiar principal, ca activ sau ca mijloc de plată curent.

BNY Mellon a anunţat săptămâna trecută că a înfiinţat o nouă divizie pentru a ajuta clienţii să deţină, transfere şi să emită active digitale, la câteva zile de la anunţul făcut de Elon Musk că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că în curând va accepta plăţi pentru automobilele sale în criptomonedă.

Vineri, Comisiei pentru instrumente finan ciare din Ontario, Canada, a aprobat lansarea  Purpose Bitcoin ETF, a anunţat compania de aministrare a activelor Purpose Investments, din Toronto, potrivit adevarul.ro. Primarul din Miami, Francis Suarez, a anunţat tot vineri că primăria vrea să folosească bictoin în operaţiunile sale, pentru a atrage companii de tehnologie în oraş.

În ianuarie, BlackRock, cek mai mare fond de administrare a activelor din lume, a adăugat bitcoin ca investiţii eligibile pentru două fonduri.

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here