Cum să vă cumpărați mobilierul din baie

0
24

Băile sunt unul dintre cele mai importante spații personale dintr-o casă, în care, de obicei, ne începem și încheiem zilele. Acestea sunt un spațiu sigur, care oferă o singurătate calmă pentru a vă relaxa și a scăpa de tensiunea vieții la sfârșitul zilei, cu un duș cald plăcut sau o baie caldă.

 

Deci, atunci când doriți să adăugați câteva piese de mobilier băii dvs., este important să fiți conștienți de diferitele tipuri de mobilier, cerințele de spațiu, formele, stilurile și materialele de mobilier de baie disponibile. Acest articol vă va oferi câteva sfaturi cu privire la ce trebuie să aveți în vedere, atunci când vă configurați noua baie sau o renovați pe cea veche.

Iată câteva lucruri care trebuie luate în considerare la alegerea mobilierului de baie.

emag

1. Dimensiunea și orientarea mobilierului

Înainte de a începe să vă uitați la diferitele tipuri de mobilier de baie, trebuie să vă faceți o idee despre spațiul pe care aveți la dispoziție. Măsurătorile exacte ale lungimii, lățimii și înălțimii băii dvs. vor fi esențiale, împreună cu amplasarea oricăror utilități precum apa de la rețea și sursele de alimentare. Desenați-vă aspectul în minte sau cu un plan desenat, dacă este necesar.

 

Unitățile mari vor arăta elegante și vă vor oferi mai mult spațiu de depozitare, dar veți dori să vă asigurați că aveți căi libere de intreare și ieșire din baie. Nu uitați să verificați lucruri precum deschiderile ușilor și proeminența lor în cameră, pentru a vă asigura că nu se ciocnesc între ele și că toate dulapurile rămân accesibile.

 

A avea o baie mai mică, o chiuveta sau un grup sanitar nu înseamnă că trebuie să eliminați mobilierul. Opțiunile de economisire a spațiului, cum ar fi unitățile subțiri, dulapurile suspendate de perete și chiuvetele și grupurile de toaletă vor oferi depozitare atât de necesară în cele mai mici spații.

2. Forma și culoarea mobilierului

Mobilierul pentru baie este disponibil în mai multe forme, de la chiuvete pătrate, chiuvete curbate, chiuvete colțare, suite în formă de L și în formă de P și multe altele. Există o varietate de forme care se potrivesc stilului și spațiului dvs. din baie. Mobilierul pentru baie este disponibil în culori simple, cum ar fi alb, negru și gri, dar are, de asemenea, diverse variante vibrante, cum ar fi corpurile de baie cu accente de gri lucios, alb și lemn.

3. Stilul mobilierului

Puteți alege dintre trei stiluri de mobilier de baie și anume tradițional, modern și contemporan. Mobilierul de baie tradițional vine în stiluri clasice de modă veche, antice și este minunat pentru a crea o baie cu tematică de epocă. Mobilierul modern pentru baie este, de obicei, conceput pentru consumatorii moderni și vine în modele mai minimaliste și mai elegante, in functie si de gresia si faianta din baie. Mobilierul de baie contemporan se schimbă în mod regulat, pentru a reflecta cele mai bine vândute modele ale tendințelor actuale.

 

4. Materialul mobilierului

Atunci când alegeți noul mobilier de baie, puteți alege dintre diferite tipuri de materiale. Să le parcurgem pe cele pe care sunteți cel mai probabil să le întâlniți. Majoritatea dulapurilor de baie vor fi compuse dintr-un material lemnos ,de un anumit tip. Cei trei concurenți principali enumerați mai jos sunt:

PAL melaminat

Probabil un material cu care sunteți deja familiarizați datorită utilizării sale în bucătării, palul constă dintr-un material din rășină melaminică. Placa de melamină este un material foarte rezistent datorită finisajului exterior dur și poate fi curățată foarte ușor. Cu toate acestea, este foarte sensibil la deteriorarea apei și trebuie să fie finisat corespunzător pentru a evita acest lucru. Majoritatea unităților din PAL reprezintă un raport calitate-preț extrem de bun și sunt ideale pentru utilizare într-o baie secundară.

Placă de fibră de densitate medie (MDF)

Un alt material utilizat la confecționarea mobilierului pentru baie este MDF. Este compusă din tăieri și deșeuri din alte procese de fabricație a lemnului, amestecate cu lianți și cleiuri și apoi presate împreună. Mult mai dens și mai substanțial decât PAL-ul, este una dintre cele mai populare alegeri din industria băilor. MDF vine într-o varietate uimitoare de culori și este rezistent la schimbări de temperatură și umiditate. De asemenea, este rezistent la deformare. Cele mai multe piese de mobilier de baie de calitate vor fi fabricate din MDF.

Lemn solid

Pentru un finisaj premium, nu căutați mai departe decât lemnul masiv. Caracterul natural al stejarului sau nucului este adesea îmbunătățit folosind pete și vopsele care dezvăluie structura lemnului. Două bucăți de lemn nu vor fi niciodată identice, nu doar datorită copacilor diferiți folosiți, ci și alegerii tăierii, în timpul fabricării. Frumusețea lemnului real necesită o îngrijire suplimentară pentru a vă asigura că nu este expus la umiditate ridicată sau la temperaturi care fluctuează rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here