Top 5 cărți care te ajută să înveți franceza

0
41

Limba franceza este o limbă cu destul de mare trecere în rândul europenilor, însă vorbirea ei fluentă necesită ani buni de antrenament. Totuși, cum nimic nu este imposibil, pentru a învăța cât mai rapid limba franceză poți să apelezi fie la ajutorul unor profesori sau poți încerca să fii autodidact cu ajutorul unor cărți și manuale. Iată câteva surse importante care te vor ajuta să studiezi, pentru a-ți perfecționa cunoștințele de limbă franceză. 

Dicționarul- Cea mai importantă carte pentru a învăța o limbă străină 

Un dicționar care să conțină cuvintele și expresiile de bază din orice limbă este esențial atunci când vrei să îți îmbogățești lexicul. Limba franceză poate fi însușită mult mai rapid cu ajutorul unui dicționar româno-francez de cuvinte uzuale. Acesta este și foarte practic deoarece există variante de buzunar pe care le poți lua cu tine oriunde ai fi. Nu uita și de cărțile în limba franceză care te pot ajuta să înveți pe etape, de la începător până la expert. În acest mod nu vei sări niciun pas și vei reuși să evoluezi treptat și constant în vederea perfecționării pronunției și a vorbirii. 

Pentru a învăța limba franceză ai nevoie de un manual de gramatică

Orice limbă străină ai vrea să înveți, înțelegerea gramaticii este esențială. Vocabularul se dezvoltă pe parcurs prin multă practică, însă gramatica trebuie înțeleasă și învățată pentru a evita erorile flagrante care pot să apară din neatenție sau neștiință. Principalele părți de vorbire și modul în care se utilizează acestea în propoziție sunt elemente esențiale pe care le vei descoperi în manuale de gramatică ale limbii franceze.

Ghidurile pentru conversație în limba franceză dezvoltă abilitățile de vorbire

Pentru a învăța limba franceză mult mai rapid, indiferent de vârstă, ai nevoie de un ghid pentru conversație. În acest mod vei exersa și reține cele mai importante expresii din limba străină dorită și, de asemenea, îți vei dezvolta abilitățile de vorbire, dar și de scriere și de citire. Cel mai important lucru este să exersezi permanent, pentru a sedimenta cunoștințele acumulate. 

Utilizează cărți de auto-predare pentru limba franceză

Dacă vrei să înveți limba franceză nu ai nevoie neapărat de un profesor. Poți să înveți singur, în confortul propriei case, însă cărțile și cursurile trebuie să fie potrivite pentru acest stil. Auto-predarea se face în mod diferit față de învățarea limbii franceze cu profesor, așa că materialele trebuie adaptate în acest sens pentru a avea rezultatele dorite și așteptate.

Cărțile în limba franceză cu materiale vizuale sunt foarte folositoare

Unele persoane care doresc să învețe limba franceză au memoria vizuală mult mai dezvoltată. Atunci când vine vorba de învățarea de cuvinte noi, prin urmare și de extinderea vocabularului, poți utiliza cărți care să conțină și materiale vizuale. În acest mod îți va fi mult mai ușor să reții cuvintele și să ai un vocabular tot mai bogat pe zi ce trece.

Învățarea unei limbi nu este un proces ușor, mai ales pentru adulți. Copiii reușesc să rețină mai repede o limbă nouă deoarece creierul lor este mai predispus să absoarbă informație, însă adulții au uneori probleme în a capta elemente noi în scurt timp. Tocmai de aceea, atunci când înveți limba franceză trebuie să îți asiguri toate materialele necesare în așa fel încât să treci prin fiecare etapă de însușire a limbii. 

Începe cu manuale de bază, care să te ajute să înveți expresiile principale din limba franceză, gramatica și orice alte noțiuni care reprezintă primii pași în acest proces auto-didact. Abia apoi poți să treci mai departe și să înveți cuvinte și expresii mai complexe pe care să le poți folosi în conversații mai lungi. Cel mai important lucru este să exersezi zilnic limba franceză, mai ales dacă scopul tău este să ajungi să o vorbești fluent. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here