Pe ce se bazează succesul pașaportului de vaccinare – Capital

0
74

Dispozițiile federale din SUA privind acreditările pașapoartelor de vaccinare ar minimaliza riscurile și ar impulsiona dezvoltarea acestora, spun avocații Crowell & Moring LLP. Aceste dispoziții trebuie să abordeze acuratețea, confidențialitatea, securitatea și utilizările etice ale acreditării.

Noi dezvăluiri despre paşaportul de vaccinare

În caz contrar, vor exista consecințe care vor încetini revenirea la normalitate, susțin ei, potrivit unei analize Bloomberglaw.

Administrația Biden a declarat că guvernul federal nu va elibera acreditări ale vaccinului și nici nu va pune în aplicare o cerință pentru dovada vaccinării. De asemenea, nu va crea o bază de date federală de vaccinare.

Experții consideră însă că un astfel de pașaport de vaccinare ar minimaliza riscurile și ar duce la redeschiderea cu succes a economiei.

Aceste orientări trebuie să abordeze acuratețea, confidențialitatea și securitatea și utilizările etice ale acreditării. În caz contrar, riscăm consecințe care vor încetini revenirea în siguranță la „normalitate”.

Asigurarea preciziei și securității

Datele care stau la baza acreditării vaccinului trebuie să fie exacte, fiabile și sigure. Deoarece accesul echitabil la acreditările vaccinului necesită opțiuni electronice dar și pe hârtie, este necesară îndrumare pentru ambele. Hârtia prezintă riscul de falsificare și furt. Versiunile electronice prezintă riscuri similare, plus riscul piratării datelor personale, pe scară largă.

Dezvoltatorii de acreditări pentru vaccinuri ar trebui să utilizeze cele mai bune tehnici pentru a autentifica utilizatorii și dispozitivele și pentru a cripta datele electronice. Versiunile pe hârtie trebuie să includă coduri scanabile, cum ar fi codurile QR care se conectează la o bază de date electronică securizată.

Verificarea site-ului și a furnizorului care administrează furnizarea informațiilor pentru acreditarea vaccinului este esențială pentru a diminua riscurile de fraudă. De asemenea, identificarea pacientului și starea de vaccinare trebuie verificate de către emitentul acreditării vaccinului.

Dezvoltatorii și emitenții de acreditări ar trebui să colecteze numai elemente esențiale ale celor vaccinați. Colectarea altor informații personale, cum ar fi istoricul medical sau datele de geolocalizare, ar putea ridica probleme de confidențialitate.

Mai mult, companiile care oferă acreditări de vaccinare ar trebui să fie transparente în ceea ce privește colectarea și utilizarea datelor când persoanele fizice se înregistrează pentru acreditare.

Sursă foto: Dreamstime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here