Acasă Stiri economice Nu mai vrem discriminare pe criterii etnice în țara noastră – Capital

Nu mai vrem discriminare pe criterii etnice în țara noastră – Capital

0
187

Românii vor drepturi egale cu minoritarii maghiari: Nu mai vrem discriminare pe criterii etnice în țara noastră

Buletindecarei.ro informează că românii din România ” își revendică dreptul de a beneficia de învățământ în limba maternă pentru orice specializare de la clasele de meserii, dreptul de a ridica catarg cu drapel românesc pe domeniul public din orice localitate din țară, dreptul de a beneficia de susținere financiară pentru asociațiile culturale și nonguvernamentale așa cum beneficiază minoritatea maghiară din România.”

Potrivit sursei anterior citate, aceștia doresc să aibă parte de școli românești în mediul rural indiferent de numărul de elevi, așa cum au și minoritarii maghiari. Aceștia mai doresc cămine culturale și să aibă dreptul de a fi angajați în locuri de muncă fără să fie nevoiți să învețe limba maghiară.

O comunitate civilizată și dezvoltată este una în care există respect reciproc

Sursa anterior menționată mai spune că cei care au venit în România și s-au stabilit definitiv nu au dreptul să ceară mai multe drepturi decât poporul român.

Aceștia subliniază că este important, pentru o comunitate civilizată și dezvoltată, să existe respect reciproc între toate naționalitățile din care este formată.

”Nu mai vrem să intrăm în primării din România fără simbolurile statului pe placa oficială, nu mai vrem primării din România unde să nu existe în sălile festive reprezentate și personalitățile românești locale, nu mai vrem discriminare pe criterii etnice în țara noastră.

Nu mai vrem să fim amenințați cu moartea și pentru noi să nu se depisteze autorul amenințării.”, arată sursa anterior citată.

Sursă foto: Dreamstime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here