Samsung este partener de tehnologie la RADAR, primul muzeul temporar de New Media Art, ce poate fi vizitat până pe 13 iunie

0
106

București, România – 11 iunie 2021 – Expoziția temporară RADAR 2021 s-a deschis la ROMAERO și poate fi vizitată până duminică, 13 iunie. Desfășurată sub forma unui artshow de video-mapping și instalații interactive, expoziția are ca piesă centrală un avion Boeing 737 transformat într-o instalație imersivă de artă. Expoziția de artă și tehnologie prezintă peste 50 de proiecte ce îmbină arta cu tehnologiile emergente precum realitate augmentată, video-mapping, inteligență artificială, instalații interactive, game art, sound design.

ArtShow-ul este împărțit în patru acte, iar vizitatorii vor putea explora și secțiunea InFlux ce prezintă proiecte ale artiștilor independenți și secțiunea Game Art – proiecte din industria jocurilor video realizate de studiouri independente, dar și de studenți din cadrul UNATC și UNARTE. Proiectele vor fi prezentate pe monitoarele inteligente de la SAMSUNG și experiențele în realitate augmentată descoperite prin tabletele Samsung.

credit Adi Bulboaca

Samsung este partener al RADAR, contribuind cu cea mai nouă tehnologie a ecranelor, monitoarelor, tabletelor și telefoanelor. „În calitate de lider mondial în tehnologie, pentru Samsung este foarte important să încurajeze noi căi de explorare a artei prin inovație. Ne bucurăm să contribuim la acest demers și ne dorim să vedem noi modalități de interacțiune și în următorii ani. Vă invităm să vă bucurați, în siguranță, de întreaga expoziție”, declară Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România.

RADAR 2021 va avea loc în Hangarul 3, cu o suprafață generoasă de 5.800 mp. Explorând emoția prin tehnologie, cei 4 pereți ai hangarului, cu o suprafața de 1.200 mp vor fi acaparați de un show de video mapping ce va transpune vizitatorii în diferite lumi ireale, alături de un spațiu imersiv dedicat copiilor și un traseu personalizat RADAR Kids.

Pentru a afla mai multe despre experiența muzeului temporar RADAR și a celui mai amplu spațiu imersiv din România vă invităm pe contul oficial de Instagram Samsung în perioada 12-13 iunie.

Fotograful Cristian Vasile (IGU), membru #TeamGalaxy, va surprinde cele mai epice cadre de la eveniment cu ajutorul camerei telefonului Galaxy S21 Ultra.

Radar - credit Adi Bulboaca

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

Despre RADAR

RADAR s-a născut ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creație pentru artiști. Aceasta inițiativă este cea mai amplă manifestare de artă prin tehnologii emergente, cu artiști din toată țara ce prezintă proiecte de Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligența Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică și Sound Design. Proiectul RADAR are ca fundație o abordare curatorială aparte și generează punți conceptuale între artiști, dezvoltatori, studiouri de creație, ateliere de producție, instituții culturale și comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here