Liviu Dragnea, victorie în instanţă împotriva celor de la Rahova. Va avea mai multe zile recunoscute drept muncite – Capital

0
75

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea poate răsufla uşurat: a reuşit să obţină o victorie importantă în instanţă! Judecătoria Sectorului 5 a respins, vineri, o contestaţie a Penitenciarului Rahova privind zilele recunoscute ca fiind muncite.

Ce au decis magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 cu privire la zilele de muncă ale lu Dragnea?

Mai exact, magistraţii au respins contestația la executare formulată de administraţia închisorii unde se află încarcerat fostul lider PSD, prin care era solicitată scăderea din zilele recunoscute ca fiind muncite în penitenciar a perioadei în care acesta s-a prezentat în fața judecătorilor.

„Astăzi am mai câștigat încă o dată împotriva Penitenciarului Rahova”, a anunţat, triumfător, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

„Astăzi am mai câștigat încă o dată împotriva Penitenciarului Rahova, prin respingerea contestației la executare formulată de Penitenciarul Rahova, prin care cereau să i se scadă din zilele recunoscute ca muncite, timpii pentru care a fost dus la instanță, tot pentru că își apăra drepturile, dar și ipotetic, timpul pe care l-ar fi petrecut pentru masa de prânz”, a declarat Flavia Teodosiu, potrivit Gândul.

Totuşi, decizia luată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

Dragnea află pe 15 iulie dacă poate merge acasă, după mai bine de doi ani după gratii

Iată cum arată soluţie pe scurt, potrivit Portalului Instanţelor de Judecată:

„În baza art. 598 alin. (1) lit. c) teza I C.pr.pen., respinge contestaţia la executare, astfel cum a fost precizată, formulată de petentul Penitenciarul Bucureşti Rahova în contradictoriu cu intimatul Dragnea Liviu Nicolae, ca neîntemeiată. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 25.06.2021.”

Peste trei săptămâni, Liviu Dragnea va afla dacă va putea fi eliberat condiţionat, după mai bine de 2 ani petrecuţi la Rahova. Reamintim că fostul preşedinte PSD a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul dosarul angajărilor fictive de la DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului) Teleorman.

Termenul stabilit pentru judecarea cererii de eliberare condiţionată a fost stabilit pentru 15 iulie de către Tribunalul din Giurgiu. Procesul a fost mutat acolo după ce Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat decizia Tribunalului Bucureşti prin care era respinsă cererea de eliberare condiţionată.

Sursă foto: Dreamstime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here