Cum alegem ghete de fotbal potrivite

0
17

Cu toții iubim fotbalul sau dacă nu îl iubim tot apreciem un meci bun acompaniat de o bere rece și câțiva prieteni alături cu care să trăiești emoțiile, golurile și ratările echipei favorite. Putem spune că fotbalul este sportul care se bucură de cea mai mare popularitate. Este sportul care se bucură de aceeași bucurie și pasiune din partea suporterilor indiferent de locul unde te afli în lume.

Ca să aducem puțin în discuție istoria acestui sport atât de iubit, fotbalul a luat naștere oficial atunci când s-au stabilit regulamentul jocului, în Anglia secolului XIX, cu un meci între echipele orașului Sheffield, cele două echipe care au deschis calea a ceea ce urma să fie cel mai iubit sport sunt FC Hallam și FC Sheffield în iarna anului 1860.

Fotbalul de atunci a cunoscut o dezvoltare fantastică în anii ce au urmat, ajungând până la industria pe care o știm astăzi. Motivul pentru care fotbalul este atât de îndrăgit, și nu doar la nivelul competițiilor, ci și la amatori, este faptul că este un sport foarte accesibil din punct de vedere financiar, spre deosebire de alte sporturi cum ar fi tenisul de exemplu, unde este necesară o investiție mai mare.

Cel mai important accesoriu, pe lângă minge bineînțeles, este perechea de ghete de fotbal care trebuie să fie potrivită fiecărui sportiv, să îți permită să te miști cu lejeritate și să lovești mingea într-un mod optim, dar mai important este să alegi ghete de fotbal care să fie potrivite pentru tipul de teren pe care urmează să joci. Alegerea tipului potrivit de ghete este foarte importantă, deoarece o pereche de ghete de fotbal aleasă greșit poate conduce, în cel mai rău caz posibil, la accidentări destul de serioase.

În prezent sunt disponibile ghete de fotbal pentru orice fel de teren și pentru orice nivel, indiferent că vorbim despre meciul de sâmbătă seara cu băieții, despre practicarea acestui sport la un club de amatori sau chiar la un nivel profesionist. Odată cu trecerea timpului progresul tehnologic și-a pus amprenta și asupra ghetelor de fotbal, acestea reușind să evolueze de la cuiele care erau bătute în talpă si cântăreau aproape jumătate de kilogram la perechi de ghete de fotbal care cântăresc câteva sute de grame, iar cele pentru profesioniști permit urmărirea traseului jucătorului pe teren.

Dar pentru a fi siguri că alegem perechea de ghete potrivită este foarte important să ai idee de terenul pe care urmează să te joci cu mingea de fotbal, deoarece în funcție de tipul terenului acestea au crampoane mai lungi sau mai scurte, iar materialul și numărul acestora poate diferi. Alegerea unei mingi de fotbal este si ea importanta.

Când faci alegerea ghetelor trebuie să fii atent la următoarea clasificare:

  • FG- sunt cele mai întâlnite, le putem numi universale însă ele sunt recomandate pentru teren natural uscat.
  • AG- aceste ghete sunt special concepute pentru gazon artificial.
  • FG/AG- sunt potrivite pe ambele tipuri de teren, atât cel natural cât și artificial.
  • SG- acestea sunt pentru gazon natural, în situațiile în care gazonul este moale și noroios.
  • Mixte SG/FG- au crampoane atât din plastic, cât și metalice care se pot schimba între ele.
  • IN- acest tip de ghete este special conceput pentru fotbalul în sală pe parchet sau cauciuc.

În concluzie, indiferent de nivelul la care practici acest sport este foarte important să alegi perechea de ghete fotbal potrivită pentru a nu risca o accidentare și pentru a putea să te bucuri de fiecare meci!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here