Cum sa repari bateria laptopului

0
18

Bateria laptopului nu functioneaza? In acest articol va vom invata sa reparati bateria laptopului, astfel incat sa va puteti bucura in continuare de autonomie. In functie de tipul de baterie pe care il ai si de ceea ce se intampla cu ea poti afla mai usor ce trebuie sa ii faci daca nu mai merge. Tine cont de faptul ca ai mereu la indemana si solutia de a cumpara baterii de laptop noi pe care sa le utilizezi atunci cand este necesar. Cumpara cele mai bune baterii de laptop si bucura-te de toate avantajele pe care acestea ti le pot oferi.

Repararea bateriei laptopului

Un laptop este un computer mai mic care nu trebuie sa fie conectat permanent la o sursa de alimentare, deoarece are o baterie.

In acest sens, expertii recomanda schimbarea bateriei laptopului la fiecare doi sau trei ani daca dorim sa obtinem performante optime. Cu toate acestea, acest lucru nu este intotdeauna posibil. Uneori repararea bateriei poate fi o solutie buna cel putin pe termen scurt.

Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa verificam detaliile de baza ale modului in care bateria functioneaza.  Daca te intrebi cum sa repari bateria laptopului tine cont de recomandarile de mai jos si vezi daca reusesti ceva.

Verificati portul si bateria

Inainte de a incerca oricare dintre metodele care vor fi descrise mai jos, este necesar sa se confirme ca, de fapt, bateria laptopului nu functioneaza. Pentru a face acest lucru, trebuie sa o scoatem si, in acelasi timp, sa tinem apasata tasta Power a laptopului timp de 10 sau 15 secunde.

Apoi conectam laptopul la cablul de incarcare si pornim computerul. Daca se aprinde normal, problema este intr-adevar bateria.

Pe de alta parte, se poate intampla ca laptopul sa fie conectat la incarcator si implicit la priza, dar sa nu porneasca. In acest caz, cel mai bine este sa verifici daca nu cumva incarcatorul are o problema, respectiv mufa de incarcare la care acesta se conecteaza.

Pune bateria in congelator

Inainte de a explica aceasta solutie in detaliu, este necesar avertizam ca metoda nu se aplica bateriilor cu litiu sau laptopurilor care au baterii nedemontabile, deoarece risti sa inghete toate componentele si sa le deteriorezi iremediabil. Prin urmare, se recomanda numai in cazul bateriilor nichel metal – NiMH sau nichel cadmiu (NiCD).

Primul pas este sa opriti si sa deconectati computerul pentru a continua sa scoateti bateria in siguranta. In caz contrar, ar putea fi generat un soc electric.

Urmatorul pas este sa puneti bateria intr-o panza si ulterior intr-o punga care se inchide etans. Niciodata nu se va pune bateria intr-o punga normala. In acest fel va garantam ca bateria nu va ingheta in timp ce este pastrata in congelator.

Timpul recomandat pentru ca bateria sa ramana in congelator este de aproximativ 10 pana la 12 ore. Orele suplimentare pot face bateria sa nu mai functioneze.

Odata ce timpul a trecut, urmatorul pas este sa scoateti bateria din congelator si sa indepartati excesul de umiditate pe care il poate avea, pana cand este complet uscata. Apoi o lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Ulterior plasam bateria inapoi in laptop si o conectam la incarcator pana cand atinge nivelul normal de incarcare. De obicei, aceasta procedura este suficienta pentru a revigora bateria.

Nu incercati sa demontati bateria laptopului si, daca totusi ati demontat-o recomandarea noastra este sa nu o mai puneti la loc. Bateriile sunt vidate si asa trebuie sa ramana. De asemenea, luati in calcul si faptul ca unele baterii nu mai pot fi salvate, caz in care va trebui sa cumparati o baterie noua si sa o inlocuiti pe cea veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here