A fost semnat contractul pentru execuția drumului care leagă Oradea de Autostrada Transilvania – Capital

0
188

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă anunță vestea momentului. Potrivit acestuia, contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului de 19 kilometri care va face legătura între Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş, a fost semnat.

În ceea ce privește valoarea contractului, potrivit ministrului, acesta se ridică la 545 milioane de lei. Cătălin Drulă a mai adăugat că drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum naţional cu patru benzi.

El a mai menționat că vor exista 12 poduri, pasaje, dar și viaducte.

Noul drum expres trebuie finalizat până în 2023

„Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia drumului care va face legătura dintre Centura Oradea (Calea Sântandrei) şi Autostrada A3 Transilvania, la Borş. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum naţional cu patru benzi. Va cuprinde trei noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje şi viaducte”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Contractul valorează 545 de milioane de lei, adaugă ministrul, bani obținuți prin finanţare europeană, şi are ca termene 6 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie. Mai exact, ministrul subliniază faptul că, prin contract, și în urma unor discuții purtate cu antreprenorul austriac, lucrările ar trebui finalizate în anul 2023.

Totodată, Cătălin Drulă a subliniat faptul că, pentru Minister, legăturile centrelor urbane la rețeaua de autostrăzi reprezintă o prioritate și trebuie finalizate cât mai repede.

„Am discutat cu antreprenorul austriac şi am obţinut promisiunea acestuia că lucrările vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, în 2023. Legăturile centrelor urbane la la reţeaua de autostrăzi sunt o prioritate pentru echipa noastră”, a mai adăugat ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here