Bilanțul incendiului de la Popeşti-Leordeni. Mai multe persoane au fost duse deja la spital (VIDEO) – Capital

0
164

Moment critic în România. La Popeşti-Leordeni a izbucnit un incendiu puternic. Cel mai recent bilanț furnizat de ISU arată 11 victime. Șapte persoane au fost transportate la spital. Dintre acestea, şase pacienţi au arsuri şi o persoană s-a expus la fum. Episodul cutremurător s-a petrecut  la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni. Informațiile au fost furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci necesită intubare, iar a şasea are arsuri minore.

Conform ISU Bucureşti – Ilfov, în urma incendiului au fost rănite 10 persoane: 6 cu arsuri (5 sunt intubate), iar 4 persoane prezintă probleme respiratorii, după ce au fost expuse la fum. La faţa locului acţionează opt autospeciale de stingere şi şapte ale SMURD.

La spital au ajuns 7 persoane, dintre care una expusă la fum și șase arse. Dintre pacienții intubați, două persoane au fost transportate la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni și alte trei persoane la Spitalul de Urgență Floreasca. La Spitalul de Urgență Sf. Ioan, au fost transportate alte două victime, dintre care una cu arsuri minore și una intoxicație de fum.

Ce s-a petrecut la Popești Leordeni

Incendiu a izbucnit vineri după-amiază. Focul s-a pornit la un utilaj într-o hală de reciclare, din oraşul Popeşti Leordeni, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. După ce pompierii au intervenit, focul a fost stins. Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

„După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși). În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului”, precizează MS în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here