Se aplică de azi, 29 august! Noi reguli pentru toți românii! Decizie oficială – Capital

0
328

Se aplică de azi, 29 august! Noi reguli pentru toți românii! Decizie oficială

De duminică, Bulgaria intră pe lista țărilor galbene, cu o rată de infectare de 1,9 la mia de locuitori. În acest context, de la ora 24:00, toate persoanele care intră pe teritoriul României dinspre Bulgaria trebuie să prezinte fie dovada vaccinării, fie rezultatul negativ al unui test PCR.

Așadar, turiștii români care se aflau în vacanță pe teritoriul Bulgariei și-au făcut bagajele în grabă pentru a se întoarce acasă. Unii dintre ei au decis să își continue vacanța pe litorarul românesc.

Coloană de mașini pe sensul de intrare în țară

Dat fiind faptul că Bulgaria va intra pe lista țărilor galbene, coloana de mașini din punctul de frontieră Vama Veche era de peste doi kilometri pe sensul se intrare în țară, încă de la primele ore ale dimineții.

Turiștii au declarat pentru știrileprotv.ro că au renunțat la o zi din concendiu pentru a nu intra în carantină și pentru a nu se testa. Alții au declarat că nu s-au speriat de faptul că Bulgaria va intra pe lista țărilor galbene, dar spun că ar fi fost mai bine dacă ar fi fost anunțați cu cel puțin o săptămână înainte.

Alt turist spune că același lucru a pățit și anul trecut, când se afla în Grecia, dar că a avut noroc și a apucat să treacă granița în ultima zi.

În România este mult mai bine

Au existat turiști români care au preferat să își continue concediu pe litoralul românesc. Un turist a declarat că în România este mult mai sigur decât în altă țară datorită asigurării medicale în caz de infectare.

”Din punctul meu de vedere, la noi este mult mai sigur decât în altă țară având în vedere asigurarea asistenței medicale în caz de infectare. În Bulgaria, cei care nu au asigurare medicală au de așteptat foarte mult la un spital din Bulgaria”, a declarat un turist pentru sursa anterior menționată.

Altă turistă a povestit că litoralul bulgăresc este la fel de aglomerat ca cel din țară, subliniind că mare diferență nu este.

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, odată cu instituirea restricțiilor în Bulgaria, trebuie să prezinte dovada vaccinării la intrarea în țară sau rezultatul unui test PCR, în cazul persoanelor nevaccinate sau a copiilor peste șase ani.

Sursă foto: Dreamstime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here