A fost adoptată rectificarea bugetară. Cei mai mulți bani merg la Sănătate, Investiții, Dezvoltare și Transporturi – Capital

0
147

Florin Cîțu a anunțat rectificarea bugetară: Investițiile și-au adus o contribuție importantă la avansul PIB din prima  parte a anului, susține el.

Prin urmare, în urma ultimei rectificări vor fi alocate sume considerabile la capitolul investiții, a mai spus șeful Guvernului.

Florin Cîțu a anunțat rectificarea bugetară: Investițiile, pe primul loc

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului.

”Am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pentru acest an. Câteva elemente importante, la baza rectificării stă o reevaluare a PIB.

PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde, faţă de 1,11 miliarde la începutul anului”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

”În prima parte a anului investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea economică, ele sunt motorul creșterii economice. Se schimbă estimarea de creștere economică, suntem pe o estimare de 7%”, a spus Cîțu.

În privința deficitului general consolidat, în sumă absolută, crește de la 80 de miliarde la 83, 8 miliarde și reprezintă un deficit bugetar de 7,13 la sută din PIB.

”O contribuție majoră la creșterea PIB”

Premierul a precizat că în prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea PIB.

”Nu cred că a mai fost un an în care să vedem o astfel de contribuție, cred că în trimestrul II am avut o contribuție de 5 puncte procentuale, ceea ce arată că investițiile sunt motorul creșterii economice”, a precizat Cîțu.

Și la rectificare, investițiile vor primi sume substanțiale, conform celor afirmate de Premier, care a spus că în toți anii anterior însumat investițiile nu au primit fonduri ca în 2021.

Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară.

Ministerul Finanțelor – până acum am strâns cereri de peste un miliard de lei pentru localități în urma inundațiilor din acest an,

Ministerul Dezvoltării are un plus de 2,3 miliarde de lei la rectificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here