Secretul salatei de vinete. Ce trebuie să faci obligatoriu ca să nu te îngrași – Capital

0
205

Secretul salatei de vinete. Ce trebuie să faci obligatoriu ca să nu te îngrași?

Potrivit informațiilor transmise de medicul nutriționist Mihaela Bilic, trebuie să fim foarte atenți la cantitatea de ulei utilizată și la cât de mult amestecăm salata de vinete.

„Vreți o salată de vinete delicioasă și dietetică? Atunci secretul stă în frecare. Ce vreau să spun cu asta? Noi, românii, avem tendința să punem așa de mult ulei în salata de vinete că până la urmă ne iese o maioneză. Ei bine, coaceți vinetele în flacără, lăsați-le la scurs, ca să iasă din ele zeama aceea iute. Apoi tocați-le, puneți-le într-un castron adânc. Cu un linguroi pe măsură, frecați-le cinci până la zece minute.

Ce punem în interior? Un gălbenuș de ou și cinci-șase linguri de ulei. Așa de puțin ulei, care culmea, se va transforma pe măsură ce frecăm, amestecăm. Atunci, în final, nu veți avea o salată de vinete, ci spumă de vinete: albă, pufoasă, aerată, cu puțin ulei și, vă promit, delicioasă. Gata, în varianta asta vă puteți permite și o bucățică de pâine. Încerca-ți, dacă nu mă credeți”, a explicat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic explică cum trebuie să arate farfuria perfectă

Dacă vrei să slăbești și nu știi ce și cât ar trebui să mănânci, cunoscutul nutriţionist Mihaela Bilic a dezăluit anterior ce trebuie să conțină farfuria ideală.

Mihaela Bilic spune că o farfurie perfectă ar trebui să aibă 20 cm în diametru, iar în privința conținutului, aceasta ar trebui să aibă jumătate de suprafață acoperită cu legume, proteinele (carne, pește, ou, brânză) și făinoase care să ocupe un sfert dintr-o farfurie.

Însă, dacă se dorește pierderea în greutate, atunci sfertul acoperit de făinoase trebuie să dispară. În farfuria ideală rămân doar proteinele și legumele.

Despre pâine s-a spus că poate fi inclusă în alimentație, dar doar o felie. În cazul cartofilor, pastelor și orezului, este recomandat să consumăm maximum trei linguri. Despre farfuria ideală, medicul nutriționistul a explicat că ar trebui să aibă doar proteine și legume.

„Aș spune nu proteine și legume în cantitate egală. Cu cât mai multe legume, cu atât mai bine. Tocmai ca să nu stresăm ficatul, rinichii. Proteinele în exces sunt un efort. Asta poate să fie o farfurie ideală și pentru masa de seară”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here