Sângele e pe mâinile lor – Capital

0
143

România ar trebui să impună o carantină la nivel naţional exact în perioada Sărbătorilor şi a Anului Nou!

“Voi fi scurt și tranșant (…) Un lockdown poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie”

Propunerea vine din partea unui medic imunolog şi deputat USR de Suceava, Radu Tudor Ciornei. El spune modul în care acţionează, în prezent, autorităţile din România se numeşte “genocid”.

Medicul imunolog nu este de acord cu redeschiderea şcolilor din această perioadă şi insistă pentru trecerea multor activităţi în mediul online. Iar un lockdown ar fi obligatoriu între 10 decembrie şi 10 ianuarie, pentru a salva mii de vieţi în primăvara viitoare.

El se întreabă cum poate merge un ministru să le explice miilor de oameni ce vor muri că trebuie sacrificaţi pentru bunul mers al economiei sau al turismului.

“Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului, sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă.

Cu acest grad de ocupare în ATI, a trimite școala și absolut tot ce se poate în online și munca de la domiciliu sunt o obligație. Ceea ce fac astăzi guvernanții prin neinstituirea stării de urgență la acest grad de încărcare în spitale și rată de decese este genocid.

Eu cred că un lockdown între 10 decembrie și 10 ianuarie, ce va fi hulit și de comercianți, și de multe alte categorii, poate salva câteva mii de vieți, până în luna aprilie. Și nu uitați că până în aprilie vom avea victime din rândul elevilor.

Nu mulți, dar mă întreb cam cum se poate duce un ministru să le explice celor 50 de elevi și 3.000 de contacți ce vor muri pentru ca școlile să fie deschise și să putem să umplem sacii de Crăciun, că ei sunt sacrificați pentru binele economiei, României, turismului și pentru că negustorii morții au microfonul deschis și în media, și în Parlament”, afirmă Radu Tudor Ciornei, potrivit Aleph News.

“Sângele celor decedați este pe mâinile celor care au dat din umeri”

Imunologul vine şi cu critici la adresa multor primari, medici şi preoţi din mediul rural, care nu au dorit să se implice în vaccinarea în număr mare a românilor care trăiesc la sate. “Sângele celor decedați este pe mâinile celor care au dat din umeri”, spune Radu Tudor Ciornei.

“Un reproș primarilor de țară, medicilor și preoților, oameni care, dacă doresc și fac echipă, într-o zi pot vaccina jumătate din comunitatea lor. Așa cum ies sate întregi la vot în 12 ore puteau fi și vaccinați.

Nu s-a putut? Nu! Nu ați vrut, iar sângele celor decedați este pe mâinile celor care au dat din umeri în loc să îndemne la inteligență colectivă în loc de isterie în masă!”, a mai declarat deputatul USR.

“Dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate”

Radu Tudor Ciornei mai afirmă că şi dacă s-ar putea fi putut organiza 10.000 de paturi în secţiile ATI pentru bolnavii de COVID-19, acestea tot ar fi fost ocupate în acest moment. Din păcate, mulţi români ajung la spital cu forme foarte grave, când este prea târziu, iar boala devine o loterie în acel moment, pentru că medicamentele nu mai au acelaşi efect ca la început.

“În acest moment, dacă am fi avut 10.000 de paturi ATI, să știți că toate ar fi fost ocupate, pentru că dorim ca formele medii să beneficieze de cel mai bun tratament. Vaccinarea nu este un remediu miraculos cu eficacitate de 100%, însă, cu siguranță, descrește probabilitatea unor forme grave de boală cu 90%.

Odată ce pacienții se prezintă în UPU cu forme foarte grave, acel punct de la care afectarea pulmonară și sistemică este foarte greu de tratat este depășit, boala devine o loterie în care Tocilizumabul, anticorpii monoclonali sau Remdesivirul nu mai au aceeași eficiență ca în cazul în care aceste medicamente sunt administrate la primele semne de agravare a unei forme medii”, mai spune medicul imunolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here