S-au anulat total de Revelion. Nu vor mai fi deloc de Anul Nou! – Capital

0
117

S-au anulat total de Revelion. Nu vor mai fi deloc de Anul Nou! Este vorba de spectacole, inclusiv cele de artificii. La Paris, Londra, Atena sau Berlin aceste momente nu se vor mai petrece în acest an. Există însă alte orașe importante care nu au ținut cont de COVID și au încercat să facă un pas spre normalitate. În New York City, sărbătoarea de Revelion din Times Square va fi „redusă”, cu mai puține petreceri și cu obligativitatea purtării măștii de protecție, a declarat joi un reprezentant al primarului Bill de Blasio.

În Grecia, în schimb, la Atena, niciun spectacol de artificii nu va mai avea loc peste Acropole în acest an. Ministrul sănătății, Thanos Plevris, a declarat în cursul unui briefing de presă de joi, 23 decembrie, că toate evenimentele publice de Crăciun și Anul Nou planificate de municipalități sunt anulate. La fel se petrece și în Germania. Din 28 decembrie se vor interzice adunările de Revelion, potrivit unei decizii anunțate de cancelarul Olaf Scholz pe 21 decembrie. Prin urmare, în seara de Revelion nu vor avea loc spectacole de artificii în Berlin și nici în alte orașe mari din țară, precum Munchen sau Frankfurt.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a spus că toate adunările publice de Revelion din Scoția sunt anulate pentru a reduce riscul de transmitere a COVID. Marea Britanie a luat și ea măsuri urgente. Un eveniment planificat de Revelion la Londra a fost anulat ca urmare a răspândirii accelerate a tulpinei Omicron.

„Din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid, am luat decizia dificilă de a anula evenimentul nostru de Anul Nou din Trafalgar Square”, a transmis primarul Sadiq Khan pe Twitter, potrivit CNN. Aproape 6.500 de persoane trebuiau să participe la petrecere, dar acum vor trebui să se mulțumească cu o transmisie specială difuzată de BBC One.

Ce orașe mari au interzis evenimentele publice

În India, s-a anunțat interzicerea tuturor adunărilor sociale, culturale, politice și a festivalurilor din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Barurile și restaurantele vor putea opera doar la o capacitate de 50%. Parisul și-a anulat și el tradiționalul foc de artificii de pe bulevardul Champs-Elysées de Anul Nou din cauza noului val de infectări. Marile petreceri publice și artificiile vor fi interzise în noaptea de Revelion.

În Italia marile evenimente publice au fost anulate în toată țara, inclusiv concerte în aer liber și artificiile de la Veneția. Cluburile de noapte vor fi închise și pentru luna ianuarie. Regiunea Campania a interzis, de asemenea, consumul de alcool în zonele publice în perioada 23 decembrie – 1 ianuarie.

Unde au locuitorii noroc de artificii

Există însă și câteva orașe unde locuitorii au noroc de evenimente care să marcheze trecerea între ani. La Bangkok, capitala Thailandei, se vor organiza sărbătorile, dar cu câteva măsuri de siguranță. Cape Town permite încă desfășurarea de evenimente de Anul Nou pentru rezidenții săi, dar cu multe controale de siguranță. Și Sidney, cel mai mare oraș al Australiei, merge înainte cu planurile de Revelion, dar doar pentru cei care au bilete. Schema completă de vaccinare nu este o condiție obligatorie, dar este recomandată de organizatori. Taipei, cel mai mare oraș de pe insula Taiwan, plănuiește să organizeze spectacolul anual cu numărătoarea inversă și spectacolul de artificii de la turnurile zgârie-nori Taipei 101. Spre deosebire de anul trecut, și în România vor fi permise petreceri în aer liber în noaptea de Revelion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here