Lovitura supremă pentru Novak Djokovic! Sportivul nu poate juca în Franța, la Roland Garros – Capital

0
284

Recent, ATP (Asociația Profesioniștilor din Tenis) i-a informat pe sportivi despre prevederile legale care le interzic jucătorilor nevaccinaţi să participe la orice manifestare sportivă, începând cu turneul Challenger de la Quimper din nord-vestul Franţei.

„Jucătorii nevaccinaţi nu vor putea participa la turnee în Franţa”, a transmis ATP, care subliniază că „jucătorii vor trebui să fie complet vaccinaţi pentru a putea concura sau să beneficieze de un certificat medical care îi scuteşte de vaccinare din motive medicale.”, a transmis ATP.

Djokovic NU poate juca în Franța

Informația respectivă a venit precum un trăsnet pentru Novak Djokovic, care NU este vaccinat împotriva COVID-19. După absența de la Australia Open, tenismenul sârb s-ar putea să rateze și Roland Garros, dacă nu va deține certificatul verde până la marele meci de tenis.

Ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a transmis că vaccinul anti-COVID-19 este obligatoriu pentru toți oamenii care doresc să participe la competițiile sportive, indiferent dacă persoanele respective sunt sportivi sau suporteri.

„Odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini.”, a transmis Roxana Mărăcineanu pe Twitter.

În prezent, nu se știe sigur dacă sportivii care s-au recuperat recent de Covid-19 vor avea voie să concureze dacă nu s-au vaccinat măcar o dată. Astfel că ATP a decis să solicite „clarificări din partea Federaţiei franceze de tenis şi de la guvernul francez, înainte de de a vă oferi o actualizare pe măsură ce noi informaţii devin disponibile.”, conform L’ÉQUIPE.

Așa cum am scris anterior, ghinionul se ține scai de Novak Djokovic căci doar la o zi distanță după ce i-a fost anulată viza pentru Australia și a fost expulzat din țară, acesta a primit o veste care i-ar putea afecta cariera.

Novak Djokovic NU mai are voie în Australia

Potrivit deciziei luate de judecători, sportivul nu se va mai putea întoarce în Australia până în 2025. Anunțul a fost confirmat de către Guvernul australian după ce controversa legată de numărul unu mondial s-a încheiat cu anularea vizei sale și expulzarea sa din țară.

Mai exact, potrivit autorităților australiene, după ce a formulat recurs, Djokovic riscă o interdicție de trei ani în Australia, care a fost confirmată. Pe de altă parte, sursele citate precizează că există totuși circumstanțe speciale ce i-ar putea permite să revină în Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here