Connect with us

Stiri economice

„Industrializarea conceptului de economie circulară devine o realitate în România” – Capital

Publicat

pe

„Procesul de jurizare a luat în considerare doar proiectele care au reflectat conceptul de economie circulară, adică modelele de producție și consum care implică partajarea, recondiționarea și reutilizarea resurselor și materialelor cât mai mult posibil”, a explicat Marius Brînzea.

Reciclad’OR este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală a reciclării. Printre obiectivele companiei se numără reducerea poluării prin creșterea gradului de reciclare a deșeurilor din ambalaje. S-a înființat în anul 2017 și s-a remarcat rapid ca una dintre cele mai inovative companii din domeniu. Unul dintre serviciile specifice ale Reciclad’OR este acordarea de consultanță gratuită în domeniul economiei circulare, tema premiului acordat de Marius Brînzea.

„Proiectele eligibile au fost determinate de modul în care acestea au reflectat aspecte de design circular, grad de utilitate prin menținerea în circuitul economic cât mai mult posibil a materialelor și produselor, gradul în care acestea au contribuit la regenerarea sistemelor naturale și nu în ultimul rând, inovația și complexitatea proiectelor. S-au înscris foarte multe proiecte la această categorie, ceea ce demonstrează că industrializarea conceptului de economie circulară începe, cu pași mici, să devină o realitate în România”, a explicat Directorul de Strategie al Reciclad’OR.

Două premii la o categorie

 

Gabriela Barbu (Decathlon), Damian Thiery (Ateliere) și Marius Brînzea (Reciclad'OR)
Gabriela Barbu (Decathlon), Damian Thiery (Ateliere) și Marius Brînzea (Reciclad’OR)

Nominalizații la categoria „Excelență în economie circulară” au fost Urban Cultor SRL, Roumasport (Decathlon) și Ateliere Fără Frontiere.
„Această categorie este aparte pentru că are doi câștigători. Sunt două proiecte care reflectă modele de economie circulară de extindere a duratei de viață a materialelor și produselor. Au obținut același punctaj, două proiecte foarte bine scrise și argumentate. Câștigătorii reprezintă două entități totalmente diferite, ceea ce demonstrează faptul că drumul către o economie circulară este un efort colectiv”, a transmis Marius Brînzea. Cei doi câștigători au fost Ateliere Fără Frontiere și RoumaSport.

„Proiectul Decathlon este unul drag nouă deoarece încurajează atât compania noastră să fie eficientă și încurajăm și clienții să participe în cadrul economiei circulare aducând și vânzând produse sportive în magazin”, a transmis Gabriela Barbu, Director de Proiect Decathlon.

„Este diferit față de ce facem în viața de zi cu zi. Noi lucrăm în gestiunea deșeurilor, colectăm deșeuri electrice ca să le recondiționăm alături de bannere publicitare. Ne bucurăm foarte mult, suntem foarte mândri de angajații noștri care se află într-un program de integrare socio-profesională”, a transmis Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Reciclad’OR este membru al „International Solid Waste Association” și „Prevent Waste Alliance”, două asociații de protecție a mediului specializate pe managementul ambalajelor și deșeurilor de ambalaje la nivel European. Compania are un portofoliu de aproximativ 700 de companii și gestionează 20% din ambalajele introduse pe piața națională.
Reciclad’OR este un promotor al economiei circulare deoarece prin intermediul său se poate atinge extinderea duratei de viață a produselor în timp ce resursele care în trecut ar fi fost irosite, acum sunt întoarse în circuitul economic sub o altă formă.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

ALEGERI PARLAMENTARE 2024. REZULTATE PARȚIALE: PSD, PE PRIMUL LOC, URMAT DE AUR ȘI PNL

Publicat

pe

Biroul Electoral Central a numărat voturile din peste 99% dintre secții. Conform datelor de până la această oră, șapte partide vor avea reprezentanți în Senat și Camera Deputaților în viitorul mandat. În prezent, ordinea partidelor după alegerile parlamentare este PSD, AUR, PNL, USR. Este însă puțin probabil să apară schimbări având în vedere că numărătoarea voturilor la alegerile parlamentare 2024 este aproape finalizată.

Secţiile de votare organizate pe teritoriul României pentru alegerile parlamentare s-au închis duminică seara, la ora 21:00, iar cele din străinătate luni dimineață, la ora 7.00. Ultimele secții din străinătate în care s-a votat au fost cele din Canada și SUA. 

UPDATE 10.00 – Până în acest moment, au fost centralizate 20013 de procese verbale din 20059, un procent de 99,77%. Potrivit rezultatelor parțiale, PSD rămâne pe primul loc și are un procent de 22,44%, AUR pe doi cu 18,23%, urmat de PNL cu 14,33%.

UPDATE 9:00 – Doar 70 de procese verbale au mai rămas de numărat înainte de aflarea rezultatelor finale la alegerile parlamentare din acest an.

Imagine

Rezultate alegeri parlamentare 2024 Senat, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale: 

Imagine

Imagine

Rezultate alegeri parlamentare 2024 Camera Deputaților, după numărarea a 99,60% din procesele-verbale: 

Imagine

Imagine

Citeste in continuare

Evenimente

CCR A DECIS RESPINGEREA ANULĂRII ALEGERILOR. ÎN UNANIMITATE, S-A CONFIRMAT ORDINEA PRIMILOR 2 CLASAȚI. TURUL DOI ARE LOC PE 8 DECEMBRIE

Publicat

pe

CCR a decis repingerea ANULĂRII alegerilor. În unanimitate, s-a confirmat ordinea primilor 2 clasați 

Din sursele Realitatea PLUS, se pare că ordinea candidaților s-a schimbat. Marcel Ciolacu ar fi trecut pe locul 2, iar Elena Lasconi pe 3. Ar mai fi de renumărat 650.000 de voturi din Diaspora, care ajung în țară pe 9 decembrie.

Solicitarea de anulare a fost depusă de Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, care a contestat validitatea procesului electoral, invocând posibile nereguli. Argumentele acestuia, precum și datele rezultate din renumărarea voturilor efectuată de Biroul Electoral Central (BEC), vor constitui baza deliberării judecătorilor constituționali.

Reamintim că Elena Lasconi și Călin Georgescu au intrat, inițial, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Ulterior, CCR a decis renumărarea voturilor.

Imagine

Imagine

Citeste in continuare

Evenimente

TikTok, audiat la Parlamentul European în contextul alegerilor din Europa, inclusiv România. Manipularea informației, sub lupa europarlamentarilor

Publicat

pe

Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului din Parlamentul European (PE) va audia marţi reprezentanţi ai TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE, în contextul alegerilor desfăşurate recent în Europa, a anunţat luni într-un comunicat de presă legislativul european.

Marţi, începând aproximativ de la ora 11:00 CET (12:00 ora României), Comisia pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorului va desfăşura o discuţie cu Caroline Greer, directoare a TikTok pentru politici publice şi relaţii guvernamentale, şi cu Brie Pegum, director global de producţie, autenticitate şi transparenţă al TikTok.

Europarlamentarii sunt aşteptaţi să pună întrebări legate de măsurile luate de companie, în conformitate cu manualul de reguli digitale al UE, pentru a garanta un spaţiu online sigur, transparent şi de încredere, mai ales în perioadele electorale.

Legea privind Serviciile Digitale ale UE (Digital Services Act – DSA), intrată deplin în vigoare pe 17 februarie 2024, stabileşte obligaţii stricte pentru furnizorii de servicii digitale, cum ar fi social media sau comerţul online, de a combate conţinutul ilegal, dezinformarea online şi alte riscuri online pentru societate.

Elena Lasconi, primele declarații după EXIT POLL-ul alegerilor parlamentare: „Roboții ruși de pe TikTok nu au cum să ne distrugă democrația”

Comisia Europeană, care în virtutea DSA dispune de prerogative de investigare şi sancţionare, a început să examineze strategiile de îndeplinire a acestor obligaţii în cazul mai multor platforme online foarte mari.

În contextul alegerilor aflate în desfăşurare în România, Comisia Europeană a adresat întrebări referitoare la procesul companiei TikTok de gestiune a riscului în ceea ce priveşte manipularea informaţiei, sistemul de recomandare (ce oferă utilizatorului sugestii pentru articolele cele mai relevante – n.r.) şi accesul terţilor la date.

Comisia a adresat anterior întrebări despre designul şi funcţionarea sistemelor de recomandare ale TikTok, YouTube şi Snapchat, şi mai precis asupra măsurilor întreprinse de TikTok pentru combaterea riscurilor legate de alegeri, asigurarea pluralismului media şi a discursului public.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE