Rusia va ataca România!? Planurile de invazie au fost dezvăluite. Șoc total – Capital

0
235

„Pentru a înţelege mai bine tensiunile dintre NATO şi Rusia din cauza Ucraina, merită să privim în istorie şi o cercetare amănunţită a hărţii. În timpul Războiului Rece, Europa a fost împărţită mai mult sau mai puţin în două, ţările NATO în vest, Pactul de la Varşovia dominat de Rusia în est.

Dar după Războiul Rece, ţară după ţară a vrut să se alăture NATO, până la graniţele Rusiei. Ca să înţelegem de ce Rusia este îngrijorată de acest lucru avem nevoie de o hartă topografică.

Există un lanţ muntos care traversează Europa, Munţii Carpaţi. De la Marea Baltică până la Carpaţi avem teren plat. Prin această zonă au trecut Napoleon şi francezii, Hitler şi germanii şi mulţi alţii care au invadat Rusia din acea direcţie, iar acest lucru face ca Rusia să fie foarte îngrijorată.

Care este planul Rusiei?

Drept urmare, Rusia vrea fie să blocheze acel spaţiu prin ocupaţie, sau dacă nu, acolo unde terenul se deschide către şes, cel puţin să domine regiunea. În 2014, reaciţa sa a fost să ocupe şi să anexeze Crimeea, parte din Ucraina, cu portul său de apă caldă Sevastopol, care dă flotei ruse acces afară din Marea Neagră, în Mediterană şi de acolo la marile rute oceanice ale lumii.

Totodată, a încurajat războiul civil în regiunea Donbas pentru a crea o mică zonă-tampon. Acum, Putin pare mai ambiţios. Dacă va fi o invazie, există patru scenarii. Ocuparea şi anexarea totală a regiunii Donbas.

Apoi, să urce din Crimeea şi să unească tot acest teritoriu, ca zona tampon să fie mai consistentă. Apoi, de acolo, să meargă de-alungul Mării Negre până la Odessa, care este un oraş în care se vorbeşte limba rusă. Astfel, anexează întreaga coastă şi blochează accesul Ucrainei la mare.

Dar cea mai ambiţioasă mişcare, dincolo de scenariile preliminare, ar fi să aducă trupe în Belarus, ţară prietenă a Rusiei. Apoi să coboare din Belarus, prin mlaştinile Pripet, care sunt îngheţate iarna, şi să încercuiască capitala Kiev. Cel mai bun moment pentru a face această mişcare este iarna, pentru că ar fi vorba despre un atac mecanizat, iar diviziile mecanizate au nevoie de teren tare, îngheţat.

Aceasta este strategia, dar este important să înţelegem locul pe care îl ocupă Ucraina în inima Rusiei, din punct de vedere psihologic. Cultura rusă s-a născut la Kiev şi este locul care a devenit Rusia, unde a fost fondată. A fost mutat apoi la est, până la Moscova, dar ei ştiu încă, în mentalul colectiv, că rădăcinile culturii ruse se află în inima Ucrainei.

Porţiuni întinse ale ţării sunt vorbitoare de rusă, există o conexiune slavă şi faptul că mulţi locuitori sunt ortodocşi ruşi. Acest lucru vine din inimă şi chiar este un factor important pentru modul de gândire rusesc.”, relatează jurnalistul citat de CNN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here