Agențiile de rating afundă Rusia mai adânc în “gunoi”

0
154

Moody’s anunță că a coborât ratingul Rusiei la Ca cu perspectivă negativă, după ce săptămâna trecută coborâse deja la B3. Adică rușii au fost fost împinși mai mult în junk sau gunoi.

RatingFoto: pixabay.com

Practic, doar Argentina se mai află la acel rating Ca. Dacă Rusia va ajunge la C, acolo va fi alături de Venezuela și Liban.

Conform Moody’s, reducerea ratingului a fost declanșată de așteptarea că vor fi restricționate plățile transfrontaliere de către Banca Centrală, inclusiv în ceea ce privește serviciul datoriei pentru obligațiunile guvernamentale.

Conform agenției, perspectiva negativă reflectă riscurile semnificative pentru stabilitatea macroeconomică din cauza impunerii sancțiunilor severe și ramificațiile financiare de la întârzierile rambursării datoriilor suverane, respectiv stresului sectorului bancar și corporativ care probabil vor avea efecte negative pentru stabilitatea macro.

Dacă ne uităm la S&P vedem că de asemenea a scăzut ratingul la CCC- cu perspectivă negativă, de la BB+.

S&P a spus că scăderea ratingului a fost decisă deoarece urmează a fi impuse măsuri care vor crește substanțial riscul de neplată.

Așteptăm să vedem cum va revizui și Fitch ratingul Federației Ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here