O cunoscută prezentatoare de la unul dintre cele mai importante posturi TV din Rusia a părăsit țara

0
283

O cunoscută prezentatoare de știri la unul dintre cele mai importante posturi TV din Rusia a demisionat și a părăsit țara, scrie BBC.

Prezentatoarea Lilia Gildeyeva de la NTV Rusia a plecat din taraFoto: captura Nexta

  • „Am plecat (din Rusia) în primul rând pentru că îmi era teamă că nu mă vor lăsa să plec pur și simplu, apoi mi-am prezentat demisia”, a declarat prezentatoarea NTV Lilia Gildeyeva pentru cunoscutul blogger Ilya Varlamov.

Plecarea Liliei Gildeyeva vine în contextul protestului jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a protestat împotriva războiului, luni seară, în timpul celui mai urmărit buletin de știri din Rusia, difuzat de Pervîi Kanal.

Cine este Lilia Gildeyeva

Gildeyeva a fost prezentatoare a principalului jurnal de seară Segodnya („Astăzi”) de la NTV, al treilea cel mai popular post TV din Rusia, deținut de gigantul producător de gaze naturale Gazprom, cu o poziție fermă pro-Kremlin.

În 2021, Gildeyeva a fost inclusă pe lista oficială a președintelui Vladimir Putin de jurnaliști care au primit mulțumiri pentru „realizări în dezvoltarea mass-media”. În 2008, ea a primit mulțumiri de la Putin pentru „furnizarea de informații și activitatea socială activă pentru dezvoltarea societății civile din Federația Rusă”.

––––

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here