Sefuleți înclinați să-și trateze subordonații ca pe slujitorii unui service auto/Secția de Poliție Transporturi Iași

0
179

Nu este, din păcate, prima dată când a trebuit sa luam atitudine față de arbitrariul cu care Secția de Poliție Transporturi Iași tratează polițiștii din subordine. Abuzuri mai mari și mai mici, pe modelul picăturii chinezești, dispar imediat ca într-un fum de gratar, bine și la vreme îndestulat ce cele de trebuință. S-au formulat nenumărate petiții, am intervenit și noi de câteva ori la ”împărăție”, mai ales acolo unde se văd din avion apucături de satrap a unor șefuleți înclinați să-și trateze subordonații ca pe slujitorii unui service auto. Nici o reacție, nici o urmare…

Mai nou, una dintre peripețiile vajnicului șăfuleț era să pună presiune pe subalterni să care mobilierul dintr-un loc în altul. E treaba lor cum se orientează cu transportul, căratul, plata. Nu este singurul caz și – la vremea cu pricina – datorită reacției SPR Diamantul, personalul unui întreg inspectorat de poliție a avut ocazia să(-și) demonstreze că sunt angajați și plătiți ca POLIȚIȘTI, nu ca hamali, în această instituție.

Prin urmare, am cerut niște lămuriri cu un set de întrebări importante în legătură cu atribuțiile specifice de poliție dar și felul absolut dezastruos în care au făcut abstracție de dispozițiile legale privind manipularea și transportul informațiilor clasificate! Cum a fost titularizat acel șef cu dispoziții verbale la el – că în scris, se ferește ca dracul de tămâie să-și asume ceva – noi nu avem de unde ști, dar de banuit… terenul este foarte generos. Noi recomandăm structurii de securitate să-i reamintească distinsului un set de atribuții specifice, nu de alta dar oricând există riscul producerii vreunui incident de securitate.

Ca sa ne asiguram ca nu ne poarta cu presul, am batut si la porti mai inalte.

Răspunsul l-am primit ieri și sună ca o dezmințire precipitată, că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase (deci totul e în capul acelui șăfuleț). Va fi o mutare dar organizată de Serviciul Logistic de la IPJ Neamț, fără a antrena polițiștii. Mai mult, vajnicul șăfuleț primește o notificare că în data de 21.04.2022 va trebui să organizeze o ședință cu subalternii și șefii de la Secție, cu invitarea unui reprezentant sindical și a psihologului. SPR Diamantul va merge, că nu ne lăsăm membrii în bătaia vântului!

Nota bene: stimați colegi, suntem umiliți și desconsiderați în măsura în care noi înșine înțelegem să acceptăm acest tratament. Nimeni și nimic nu vă poate obliga să desfășurați alte activități decât cele prevăzute de fișa postului. Nu suntem tăietori de lemne, nu suntem personal de curățenie, nu suntem hamali și nici transportatori de odrasle ale șefilor pe la meditații sau grădinițe. Suntem POLIȚIȘTI. Pentru celelalte activități, statul să fie bun să angajeze personal, precizeaza Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cerasela N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here