Depozite de legume-fructe închise, amenzi de 600.000 de euro, 9 firme suspendate- rezultate ANAF după primele 3 zile de controale în țară

0
97

După trei zile de controale la importatorii și comercanții de legume-fructe , Fiscul a verificat peste 600 de firme, aplicând sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări). Mai mult, șase depozite au fost sigilate, iar marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată, au transmis marți reprezentanții ANAF.

Lucian HeiusFoto: Hotnews

Așa cum s-a anunțat încă de săptămâna trecută, ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a demarat o serie acțiuni de control operativ. Astfel, în perioada 18-20 mai a.c. s-au desfășurat controale la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere).

“Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei și pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãțirii nivelului de trai al populației”, a afirmat săptămâna trecută președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.

“Plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice”, a mai declarat președintele ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here