Ferrari va construi o linie nouă de producție, dedicată mașinilor electrice și hibride

0
269

Ferrari a cumpărat mai multe terenuri în apropierea fabricii de la Maranello și le pregătește pentru a construi acolo o nouă linie de producție, una dedicată vehiculelor electrice și hibride, scriu publicații precum Bloomberg și Automotive News.

Ferrari SP 48 UnicaFoto: Ferrari

Mulți ani Ferrari a spus că nu va lansa mașini 100% electrice, fiindcă nu s-ar potrivi cu ADN-ul mărcii, însă din mai multe motive a decis că va merge pe acest trend și primul model full-electric va fi lansat în 2025.

Ferrari pregătește terenul pentru a începe construcția unei noi linii de asamblare, ceea ce înseamnă investiții foarte mari în extinderea actualelor capacități de producție.

Ferrari a avut un an 2021 record, cu livrări de 11.155 mașini, cu peste 2.000 mai multe față de 2020. Anul 2019 a fost primul în care s-a depășit pragul de 10.000 de mașini livrate, în timp ce între 2011 și 2015 nu a fost depășită valoarea de 8.000 în niciun an.

Ferrari este condusă de un om din afara companiei, Benedetto Vigna, care a fost șef la compania de procesoare STMicroelectronics. Vigna este șef la Ferrari din septembrie 2021 și italienii au spus că l-au ales și fiindcă are 26 de ani de experiență în domeniul semiconductorilor. Ferrari va integra tot mai multă electronică în mașinile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here