Petre Daea, supărat pe abordările apocaliptice de la TV: Când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul și auzi sirenele și copiii în pântece se sperie. Nu e bine!

0
67

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ținut să liniștească populația cu privire la producția agricolă, precizând că vom avea și ulei, și a atenționat asupra prezentărilor apocaliptice de la TV.

Petre DaeaFoto: Captura Guvern

  • „Vom avea și ulei. Liniște! Liniște! Liniște! (..) am văzut o serie intreaga de abordări apocaliptice la TV, când începe pe ecranele de televizor că ia foc lanul și auzi sirenele, și copiii în pântece se sperie. Nu e bine!”, a declarat ministrul, precizând că e rolul său de a introduce liniștea și încrederea.

Petre Daea: Izvorul succesului este lucrarea terenului. Dacă nu întorci brazda țării, nu ai producție vegetală

  • „Izvorul succesului este lucrarea terenului. Dacă nu întorci brazda țării nu ai producție vegetală. Dacă nu ai producție vegetală nu ai zootehnie, dacă nu ai zootehnie nu ai industrie alimentară. Dacă nu ai industrie alimentară nu ai produse agro-alimentare.”, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Petre Daea, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul a spus că în acest scop a început deja lucrări pentru anul agricol 2022-2023, respectiv lucrări de însămânțări la rapiță.

Daea a mai precizat că avem grâu și pentru export.

  • „Am recoltat întreaga suprafață de grâu. Productia asigura consumul integral al țării si disponibilități pentru export.”, a declarat ministrul.

Acesta a mai spus că a început și recoltatul la floarea soarelui în 5 județe, în premieră la această dată, unul dintre motive fiind seceta care a accelerat procesele de coacere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here