Ciucă, despre compensarea cu 50 de bani la carburanți: Prețurile au scăzut. La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă / Ce prețuri sunt azi în București

0
133

„Ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă. Premierul s-a referit la măsura de compensare voluntară cu 50 de bani a prețurilor la pompă la carburanți, introdusă în data de 1 iulie.

pret benzina lukoilFoto: Hotnews

  • „La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Cât costă azi litrul de benzină și motorină în București

Datele din aplicația Monitorul Prețurilor, gestionată de Consiliul Concurenței, unde sunt afișate prețurile la carburanți fără reducerea de 0,5 lei/l (care este însă aplicată la casă), arată că în București, cel mai mic preț la benzina standard este la stația Petrom (str. Doctor Herescu), respectiv 7,99 lei. Aplicând reducerea de 50 de bani rezultă un preț de 7,49 de lei.

La aceeași stație, prețul la motorina standard este azi la nivelul de 8,61 de lei, ceea ce înseamnă 8,11 lei cu reducerea de 50 de bani.

Informația este confirmată și în aplicația Peco-online.ro, unde toate prețurile sunt afișate cu reducerea de 50 de bani.

Datele analizate de HotNews.ro arată că principalele 5 mari lanțuri de benzinării, Petrom, Lukoil, OMV, MOL, Rompetrol aveau următoarele prețuri:

Benzina standard:

Petrom: între 7,49 lei și 7,55 lei

Lukoil: între 7,55 lei și 7,60 lei

Mol: între 7,61 lei și 7,64 lei

OMV: între 7,61 lei și 7,64 lei

Rompetrol: între 7,64 lei și 7,69 lei

Motorina standard:

Petrom: între 8,11 lei și 8,14 lei

Lukoil: între 8,22 lei și 8,25 lei

Mol: între 8,18 lei și 8,25 lei

OMV: între 8,19 lei și 8,22 lei

Rompetrol: între 8,27 lei și 8,32 lei

Prețurile la carburanți în București sunt în scădere față de săptămâna trecută

Scăderile la prețuri la benzină și motorină din București sunt vizibile comparativ data de 3 august, când datele analizate de HotNews.ro arăta următoarea situație:

Benzina standard:

Petrom: între 7,67 lei și 7,74 lei

Lukoil: între 7,77 lei și 7,78 lei

Mol: între 7,78 lei și 7,79 lei

OMV: între 7,79 lei și 7,82 lei

Rompetrol: între 7,87 lei și 7,92 lei

Motorina standard:

Petrom: între 8,31 lei și 8,34 lei

Lukoil: între 8,43 lei și 8,45 lei

Mol: între 8,38 lei și 8,45 lei

OMV: între 8,39 lei și 8,42 lei

Rompetrol: între 8,47 lei și 8,52 lei

Virgil Popescu, despre carburanți: Prețul la pompă a ajuns sub prețul de la care începuseră scumpirile

Săptămâna trecută, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la finalul ședinței de Guvern că „prețul la pompă a ajuns sub prețul la care începuseră scumpirile. Din ce am văzut astăzi, trecând pe lângă o stație de carburanți, am văzut parcă 7,70 lei – prețul benzinei, sub 7,80 cât era înainte”.

Referindu-se la măsura compensării cu 50 de bani la carburanți, ministrul Energiei susține că firmele au redus prețurile, chiar dacă era o măsură voluntară.

  • „Companiile au accesat voluntar, este o măsură voluntară și s-a văzut că acest parteneriat Guvern-industrie a funcționat și prețurile au scăzut. Și în momentul în care au scăzut și cotațiile au scăzut și prețurile la pompă.”, a spus Popescu, la finalul ședinței de Guvern.

Acesta nu a dorit să facă alte estimări privind evoluția prețurilor în perioada următoare.

„Nu aș vrea să fac predicții și nimeni nu poate face predicții într-o piață foarte volatilă. Vă pot spune că doar din analize am observat o scădere a cererii de petrol, dar asta poate fi pe termen scurt, nu poate fi estimat.”, a mai spus ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here