Merita sa investesti intr-o pergola de gradina?

0
89

Daca locuiesti la casa, este pacat sa nu iti amenajezi curtea in asa fel incat sa iti ofere un spatiu de relaxare cat mai placut. O pergola de gradina este unul dintre elementele pe care le poti construi pentru a te bucura de o zona umbrita, ferita de ploaie si de alte intemperii. Indiferent ca iti place sa petreci timp liber in curte pe timp de vara sau pe timp de iarna, pergola de gradina este o optiune pe care o vei indragi, atata vreme cat este bine construita.

Ce este pergola de gradina?

Este o constructie simpla, cel mai adesea, construita pe mai multi piloni din lemn sau metal, peste care se afla un acoperis. Pergola este o constructie mult mai simpla decat un foisor de gradina si poate fi de sine statatoare sau poate fi lipita de casa.

Exista mai multe tipuri de pergole pe care le poti construi pentru a te bucura de confort, diferentiate in functie de criterii precum materialul din care sunt construite sau modul in care pot fi utilizate.

Dupa materialul din care sunt construite, pergolele pot fi din lemn (variantele clasice), din fier forjat, aluminiu sau chiar PVC. Cel mai apreciat material este, fara doar si poate, aluminiul. Acesta are proprietati excelente, reusind sa stea departe de rugina, fiind usor de instalat si avand un aspect modern. Din pacate, pergolele din aluminiu sunt destul de costisitoare. Cele din lemn sau fier forjat pot oferi, de asemenea, o multime de avantaje. Ai, asadar, de unde alege.

In functie de modul in care pot fi utilizate pergolele pot fi simple sau complexe. Cele simple sunt constructii ce joaca un simplu rol de umbrire, fara a oferi posibilitatea de modificare a pozitiei acoperisului. Cele complexe au acoperis retractabil si cel mai adesea pot fi dotate cu automatizarea retractabilitatii. Practic, cu o singura apasare de buton vei putea modifica pozitia intregului acoperis.

Pergolele de gradina sunt solutii care pot imbunatati in mod considerabil gradul de confort pe care il resimti in propria curte. Tocmai de aceea, daca ai o curte este bine sa le ai in vedere.

14

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here