Prețul petrolului se stabilizează; speranțele privind cererea din China depășesc îngrijorarea legată de recesiune

0
107

Prețul petrolului a crescut vineri, în condițiile în care speranțele legate de o cerere mai mare din China și de slăbirea dolarului american au depășit îngrijorările legate de o recesiune economică globală și de impactul creșterii ratelor dobânzilor asupra utilizării combustibililor, potrivit Reuters.

Platforme petroliereFoto: Neil Lee Sharp / Alamy / Profimedia Images

Pentru a lupta împotriva inflației, Rezerva Federală a SUA încearcă să încetinească economia și va continua să majoreze ținta de dobândă pe termen scurt, a declarat joi președintele Băncii Rezervei Federale din Philadelphia, Patrick Harker, în comentarii care au influențat petrolul.

Însă țițeiul primește sprijin din cauza unei iminente interdicții impuse de Uniunea Europeană asupra petrolului rusesc, precum și a recentei reduceri a producției de 2 milioane de barili pe zi convenite de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, inclusiv Rusia, cunoscută sub numele de OPEC+.

  • Țițeiul Brent s-a stabilit la 93,50 dolari pe baril, în creștere cu 1,12 dolari, sau 1,2%.
  • Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) s-a stabilit la 85,05 dolari pe baril, în creștere cu 54 de cenți, adică 0,6%. Pe parcursul ședinței, ambele referințe scăzuseră cu peste un dolar.

Brent-ul a crescut cu 2% în cursul săptămânii, în timp ce WTI a scăzut cu aproximativ 0,7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here