VIDEO „Pasărea e eliberată”: Elon Musk a făcut primele concedieri la Twitter, după ce a intrat cu o chiuvetă în sediul companiei

0
130

Elon Musk a preluat controlul asupra Twitter cu o eficiență brutală, concediind deja mai mulți directori de top, fără a oferi însă prea multe clarificări despre cum își va îndeplini ambițiile pe care le-a exprimat cu privire la platforma social media, scrie Reuters.

Elon Musk e noul proprietar al TwitterFoto: Captura video

„Pasărea e eliberată”, a scris el pe Twitter joi după încheierea tranzacției în valoare de 44 de miliarde de dolari cu referire la logoul companiei și într-o aparentă referință la dorințele sale de a limita restricțiile puse de rețeaua de socializare asupra conținutului publicat.

CEO-ul Tesla și Space, care s-a declarat un „absolutist” al libertății de exprimare, a spus însă de asemenea că nu vrea ca platforma să devină o „cameră de ecou” pentru opinii ce răspândesc ură și diviziune.

Printre celelalte obiective declarate ale acestuia se numără eliminarea „boților”, conturile false de pe platformă, și publicarea algoritmului care stabilește ce conținut le este afișat utilizatorilor.

Însă Musk nu a oferit detalii concrete cu privire la modul în care speră să îndeplinească toate aceste obiective, și nici cine va conduce efectiv compania.

Elon Musk a concediat CEO-ul Twitter

Săptămâna trecută el a declarat că Twitter ar trebui să renunțe la 75% din cei 7.500 de angajați ai companiei, făcându-i pe mulți să se îngrijoreze cu privire la siguranța locului lor de muncă.

Joi el a mai spus că nu a cumpărat Twitter ca să facă bani, ci pentru „a încerca să ajut omenirea, pe care o iubesc”.

Potrivit mai multor surse familiare cu situația, Musk l-a concediat imediat pe Parag Agrawal, cel care a preluat funcția de CEO al Twitter după demisia lui Jack Dorsey în luna noiembrie a anului trecut, dar și pe CFO-ul (Chief Financial Officer) Ned Segal și șeful departamentului juridic și de politici al companiei, Vijaya Gadde.

Musk i-a acuzat anterior pe cei 3 că l-au indus în eroare pe el și pe investitorii Twitter cu privire la numărul de conturi false de pe platformă.

Mai multe surse citate de Reuters afirmă că Agrawal și Segal erau la sediul din San Francisco al Twitter în momentul parafării înțelegerii și că au fost escortați afară din clădire imediat după încheierea acesteia.

Musk spune că libertatea de exprimare nu va fi absolută pe platforma social media

Miercuri, când ultimele detalii ale acordului erau puse la punct, Musk a intrat în sediul companiei cu o chiuvetă de porțelan și un zâmbet larg pe față, apelând ulterior la un joc de cuvinte pe pagina sa de Twitter pentru a sublinia cine urmează să devină șeful: „let that sink in”.

În pofida comentariilor făcute săptămâna trecută, el a încercat să calmeze neliniștile angajaților, dând asigurări că nu urmează un val masiv de concedieri, în timp ce companiilor care se promovează pe Twitter le-a transmis că criticile sale anterioare cu privire la regulile de moderare a conținutului de pe platforma social media nu vor afecta atractivitatea acesteia.

„În mod evident, Twitter nu poate deveni un sat fără câini, în care se poate spune orice fără consecințe!”, a subliniat el într-o scrisoare adresată joi companiilor de publicitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here