Amazon va anunța că renunță la 10.000 de angajați – presă

0
64

Amazon va anunța în aceste zile că își va reduce efectivele cu 10.000 de persoane, fiind cea mai importantă mișcare de acest fel din istoria companiei, scrie New York Times. Amazon se va alătura altor giganți tech, precum Facebook și Twiter, care au decis să facă disponibilizări.

Logo AmazonFoto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Concedierile se vor produce în divizii precum „devices” Alexa, retail și resurse umane, spun sursele citate de publicație. Amazon are 1,5 milioane de angajați în lume.

Și pentru Amazon, perioada pandemiei a adus rezultate record, iar numărul de angajați s-a dublat în doi ani. Tot la fel de repede lucrurile s-au schimbat, iar la început de 2022, business-ul Amazon creștea în cel mai mic ritm din ultimii 20 de ani.

În trimestrul al treilea creșterea a fost mai vioaie, dar compania a avertizat că în trimestrul curent și în 2023 creșterea ar putea fi la fel de mică precum în 2001.

Amazon deja a „înghețat” angajările în anumite orașe mai mici din SUA și în câteva divizii. Aceste decizii au venit foarte rapid, semn că s-a înrăutățit brusc climatul economic.

Mai ales diviziile „devices” și „Alexa” vor fi afectate de scăderi pentru că, după investițiile masive din 2017 și 2018, s-a dovedit că au pierdut multe miliarde de dolari.

Sursa foto: Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here