Twitter: Ce spun rezultatele sondajului lansat de Musk privind conturile suspendate

0
79

Votanții dintr-un sondaj lansat de noul proprietar și CEO al Twitter, Elon Musk, s-au declarat în marea lor majoritate în favoarea restabilirii conturilor suspendate pe platformă, potrivit AFP.

Elon Musk pe TwitterFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

72,4% dintre cei aproximativ 3,16 milioane de oameni care au votat au spus „da” la întrebarea lui Musk dacă Twitter ar trebui să ofere o „amnistie generală pentru conturile suspendate, atâta timp cât nu au încălcat legea sau nu au trimis spam într-un mod scandalos”.

Liderul nu a reacționat imediat, joi, la rezultatele sondajului său.

El a consultat deja utilizatorii Twitter pentru a decide dacă Donald Trump ar putea reveni pe platformă.

Fostul președinte american a fost interzis pe rețeaua de socializare după asaltul de la Capitoliul din Washington, în ianuarie 2021, din cauza unor potențiale violențe.

Contul lui Trump a fost restabilit după ce o majoritate strânsă (51,8%) din 15 milioane de alegători a votat în favoarea revenirii miliardarului republican.

Folosirea de către Musk a sondajelor pentru a determina unele dintre direcțiile Twitter contravine unui angajament pe care l-a luat la scurt timp după ce a cumpărat compania.

Șeful Tesla anunțase, într-adevăr, formarea iminentă a unui „consiliu de moderare cu o gamă largă de opinii”.

„Nu vor fi luate decizii majore privind conținutul sau restabilirea conturilor până când acest consiliu nu se va reuni”, scrisese el pe Twitter.

Dar cel mai bogat om de pe planetă a revenit asupra acestei promisiuni, acuzând „activiștii sociali și politici” că încearcă să „ucidă Twitter prin drenarea veniturilor noastre din publicitate”, care reprezintă 90% din veniturile companiei.

Această strategie echivalează, potrivit întreprinzătorului furtunos, cu o încălcare a înțelegerii de constituire a unui consiliu de moderare.

Mai multe mărci importante, printre care Volkswagen, General Motors și General Mills, au anunțat că își suspendă cheltuielile publicitare pe Twitter de când a fost achiziționat de Musk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here