Obezitatea va crește din cauza costului vieții

0
101

Având în vedere costul vieții, care a crescut, multe familii trebuie să aleagă între alimente ieftine și cu o densitate energetică scăzută în defavoarea altor opțiuni alimentare mai scumpe și sănătoase, se arată într-un material de pe nature.com care citează diverse studii. Astfel, obezitatea pare a fi mai răspândită în cadrul celor cu un statut socioeconomic mai scăzut.

ObezitateFoto: Kwanchaichaiudom | Dreamstime.com

Conform sursei citate, costul vieții a crescut mult în 2022 din cauza creșterii rapide a prețurilor alimentelor și a energiei. Așadar, tot mai multe familii se confruntă cu probleme financiare, lucru care va continua o perioadă.

Având în vedere creșterea inflației în cazul gospodăriilor cu un venit disponibil mai mic, vom vedea un impact asupra achiziției de alimente.

Oamenii din țările mai puțin dezvoltate economic vor ajunge în sărăcie extremă și chiar foamete.

În plus, în contextul unei crize de obezitate care există astăzi, criza creșterii costului vieții poate să creeze furtuna perfectă din acest punct de vedere.

Familiile deja trebuie să aleagă între alimente ieftine și cu o densitate energetică scăzută în defavoarea altor opțiuni alimentare mai scumpe și sănătoase.

Pe măsură ce se lovesc de dificultăți financiare, alegerea celor din urmă devine mai dificilă. Gospodăriile cu venituri mai mici sunt mai puțin capabile să pună sănătatea pe termen lung în fruntea considerentelor lor atunci când cumpără, aleg și gătesc alimente.

Cercetări recente sugerează că acesta este motivul pentru care statutul socioeconomic mai scăzut este asociat cu un indice de masă corporală mai mare.

Dacă nu este controlată, criza costului vieții are potențialul de a extinde și mai mult inegalitățile socioeconomice în obezitate, afectând disproporțional familiile și comunitățile dezavantajate, expuse riscului de obezitate.

Stresul crizelor financiare dăunează sănătății mintale, iar bunăstarea multor dintre cei care se confruntă cu dificultăți financiare va fi în pericol. Sănătatea mintală mai proastă scade motivația în contextul managementului obezității și este un factor de risc pentru creșterea în greutate în rândul populației generale. Ideea materialului este că multe persoane vor găsi alinare în a mânca.

Lipsa de resurse și insecuritatea pot avea un impact direct asupra sistemelor biologice pentru a crește depunerea de grăsime și a crește în greutate.

Dacă guvernele se vor concentra în principal pe stimularea creșterii economice pe termen scurt, obezitatea nu numai că se va înrăutăți, dar este posibil să fie un impact economic dăunător pe termen lung.

Sursă foto: Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here