Idei de calatorie pentru Paste

    0
    131
    Idei de calatorie

    Ne mai despart doar cateva zile pana la una dintre cele mai asteptate sarbatori ale crestinismului, Pastele. Desi o buna parte dintre turisti deja s-au gandit la locatia unde vor petrece zilele libere ce urmeaza, inca mai ai timp sa te decizi asupra unei destinatii last minute. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva idei de calatorie pentru a petrece Pastele.

    Maramures

    Unde poti simti cu adevarat atmosfera de sarbatoare, daca nu pe plaiuri maramuresene? Aceasta regiune aflata in partea de nord a tarii te va fermeca prin traditiile autentice, vechi de sute de ani. Daca optezi sa iti petreci Pastele in nordul tarii si ai ales o cazare in Baia Mare, atunci trebuie sa stii ca ai luat o decizie excelenta. In satele din apropiere poti sa asisti la pictarea oualelor, te poti plimba cu carul sau pur si simplu poti sa te regasesti pe tine si sa iei parte la evenimentele religioase ce au loc in bisericile de lemn din zona.

    Bucovina

    Probabil ai ghicit ca una dintre destinatiile favorite ale romanilor in aceasta perioada a anului este faimoasa Bucovina. Oricine si-ar dori sa ia parte la slujba de Inviere intr-una din manastirile din Bucovina, nu-i asa? Pe langa arhitectura deosebita si cadrul natural unic, manastirile reflecta in mod direct si istoria neamului romanesc, aspect incantator pentru turistii din intreaga lume, nu doar pentru cei din Romania.

    Sighisoara

    Stiai ca in Sighisoara se organizeaza un festival de Paste in luna aprilie? Festivalul are la baza procesiuni si activitati traditionale, insa se desfasoara concomitent si un targ de produse locale si obiecte de artizanat. Cui nu i-ar placea sa se plimbe pe stradutele incarcate de istorie si sa resimta la fiecare pas atmosfera medievala de odinioara?

    Bucuresti

    Capitala ramane in topul celor mai interesante destinatii de vacanta de Paste, tocmai pentru ca este un oras in care nu poti sa te plictisesti nici macar o secunda. De asemenea, aici poti sa iei parte si la numeroase targuri cu produse traditionale si poti sa degusti din meniurile speciale puse la dispozitie de restaurante.

    Bran

    Nu, nu vei lua masa de Paste cu Contele Dracula, dar la Bran vei avea parte de o experienta de neuitat. Castelul fascineaza turistii in orice moment al anului, insa daca tot dispui de cateva zile libere, de ce sa nu te bucuri de momente unice?

    Aflat la doar 30 de km de Brasov, Castelul Bran ramane cel mai apreciat castel din tara noastra si in 2023. Daca inca nu l-ai vizitat, vacanta de Paste poate fi un prilej potrivit pentru tine.

    Asadar, nu trebuie sa te mai ingrijorezi ca nu ai planuri pentru zilele ce urmeaza ci trebuie sa actionezi si sa cauti printre ofertele last minute. Sigur vei gasi o destinatie potrivita, chiar si pe ultima suta de metri.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here