Tesla: Autoritatea de reglementare din SUA cere mai multe detalii despre Autopilot

0
202

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) cere informații suplimentare de la Tesla despre sistemul său de asistență la condus Autopilot, amenințând constructorul auto american cu o amendă consistentă dacă nu se conformează, potrivit unui document consultat joi de AFP.

Autopilot pe Tesla Model 3Foto: Melpomenem, Dreamstime.com

Solicitarea, datată 3 iulie, se referă la obținerea de date privind modificările aduse de Tesla sistemului Autopilot, al cărui aspect de siguranță este examinat de autoritatea de reglementare încă din 2021.

„Lipsa unui răspuns prompt și complet” ar putea duce la o sancțiune civilă de până la 26.315 dolari pe zi după termenul limită – stabilit pentru 19 iulie – cu un maxim de 131,6 milioane de dolari, a precizat în scrisoare Tanya Topka, director interimar al Biroului de investigații privind defectele din cadrul agenției.

Ea îi cere directorului de calitate al Tesla, Eddie Gates, „toate modificările sau schimbările” efectuate de la începutul producției pentru vehiculele fabricate între 2014 și 2023, precizând în special data și motivul acestor acțiuni.

NHTSA a deschis o investigație preliminară în august 2021, în urma unei serii de accidente în care au fost implicate Autopilot și vehicule ale serviciilor de urgență. Aceasta a lansat o investigație completă în iunie 2022.

Scopul este „de a explora măsura în care Autopilot și sistemele Tesla asociate pot amplifica factorii umani sau comportamentele riscante în materie de siguranță prin atenuarea eficacității supravegherii șoferului”, a explicat agenția. (foto: Melpomenem, Dreamstime.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here