Dorești să obții un credit ipotecar? Află ce tipuri de venituri trebuie să ai

0
195
A female hand operating a calculator in front of a Villa house model

Creditul ipotecar este acel împrumut care te aduce mai aproape de împlinirea visului de a deține o locuință. Dacă ești calculat și ceri ajutorul experților bancari, vei fi mai relaxat și ai toate șansele să obții creditul ipotecar de care ai nevoie. Misiunea ta este identificarea casei perfecte. Creditul ipotecar îți oferă accesul garantat.

Dacă îți dorești să obții un credit ipotecar, noi îți oferim informațiile de care ai nevoie aici și îți spunem și care sunt tipurile de venituri care sunt luate în calcul la acordarea împrumutului.

Tipuri de venituri acceptate la un credit ipotecar

Creditul ipotecar te ajută să achiziționezi locuința visată. Pentru a accesa un credit ipotecar la OTP Bank trebuie să îndeplinești câteva condiții. Înainte de a accesa un credit ipotecar ar trebui să realizezi o evaluare a situației financiare. Acest proces implică o analiză amănunțită a veniturilor și a cheltuielilor curente. Pentru a obține suma de care ai nevoie, de până la 300.000 de euro, echivalent în lei, vei semna în fața consilierului bancar doar acordul pentru ca banca să poată verifica veniturilor online, dacă acestea se regăsesc în baza de date ANAF.

Banca are în vedere o gamă variată de venituri principale și secundare. Veniturile principale pot proveni din salariu, contracte de management, soldă lunară, indemnizații, sporuri, normă de hrană și alte drepturi cu caracter de continuitate, indemnizații de creștere a copilului, drepturi de autor sau drepturi intelectuale, indemnizații de conducere sau de cenzor, pensii din România sau din străinătate. La toate acestea se adaugă venituri comerciale, rente viagere, contracte de navigare, sume provenite din închirierea imobilelor, profesii liberale sau rezultate din dividende.

Veniturile secundare pot veni în completarea celor principale, acestea fiind reprezentate de contracte de administrare, tichete de masă, salariu obținut de cetățeni români în străinătate, contracte de agent / mandat / comision / contracte / convenții civile sau venituri din străinătate.

Caracteristicile unui credit ipotecar

Caracteristicile unui credit ipotecar de la OTP Bank sunt extrem de importante pentru cei care doresc să obțină un astfel de împrumut. Suma împrumutată variază între 1.000 și 300.000 de euro, echivalent în lei, pentru o perioadă maximă de rambursare de 30 de ani. Avansul pentru un credit ipotecar pornește de la 15%. Pentru a te asigura că vei putea primi de la bancă suma de bani de care ai nevoie la cumpărarea locuinței poți veni cu până la 3 co-debitori pentru îmbunătățirea capacității de rambursare.

Poți opta pentru dobândă fixă în primii 3 ani și variabilă ulterior. Acest lucru înseamnă că rata dobânzii pe an este între 5,89% și 6,59%, fixă în primii 3 ani și ulterior variabilă, constituită din marja fixă între 2,49% și 3,19% la care se adaugă IRCC. Facem mențiunea că trebuie să încasezi venitul în contul tău deschis la bancă, altfel rata dobânzii va fi cu 0,6 puncte procentuale mai mare.

Rata dobânzii se stabilește la acordarea creditului, în funcție de valoarea lui.

Cum poți solicita un credit ipotecar?

Pentru a solicita un credit ipotecar există două opțiuni: online sau direct în sucursală. Poți accesa site-ul băncii și să completezi formularul cu datele solicitate. Vei fi contactat în cel mai scurt timp de un consultant bancar care îți va oferi toate informațiile necesare și îți va spune care sunt pașii de urmat.

Dacă mergi direct în sucursală, după discuția preliminară, care se referă la verificarea condițiilor de creditare și la efectuarea calculului preliminar, vei depune cererea de credit și vei semna documentele necesare la bancă.

Pasul următor vizează obținerea răspunsului preliminar, vorbim de pre-aprobarea financiară, după care urmează întocmirea și prezentarea raportului de evaluare a imobilului, realizat de un evaluator autorizat. Dacă nu sunt alte probleme vei primi aprobarea finală care precede semnarea contractelor și acordarea creditului. Tot ce va mai trebui să faci apoi este să îți amenajezi casa așa cum ți-ai dorit și să rambursezi ratele creditului la timp.

Creditul ipotecar este un instrument financiar important pentru mulți oameni care își doresc să devină proprietari de locuințe, deoarece oferă posibilitatea de a accesa finanțarea necesară pentru achiziționarea unei case. Perioada de rambursare este îndelungată, iar ratele lunare trebuie plătite la timp. Înainte de a lua un credit ipotecar este bine să analizezi și să înțelegi pe deplin condițiile contractuale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here