Suntem scutul Europei, trebuie să cerem mai mulți bani

0
154

„Partea proastă şi ghinionul nostru că suntem scutul Europei în ceea ce priveşte piaţa la Marea Neagră, unde avem cele mai mari puteri agricole. Să recunoaştem că Rusia a luat-o tare înainte cu producţiile. Cred că ar trebui să cerem un buget suplimentar pentru efortul pe care îl facem în apărare, ţinem scutul în favoarea celorlalte ţări membre, ceea ce înseamnă costuri”, a spus Baciu. 

Potrivit acestuia, România, la ora la care vorbim, este cea mai verde ţară din Europa. 

„Se iau aceste măsuri destul de dure la nivel european pentru că în ţările puternic industrializate ale Europei s-au sărit nişte etape pe mediu şi sunt locuri în care s-au produs adevărate dezastre. La noi nu s-a întâmplat aşa ceva. Cred că avem produsele agricole cele mai ecologice din Europa, nu numai calitate, dar şi curate. Asta datorită potenţialului pe care îl are pământul din România şi care nu necesită folosirea a prea multe îngrăşăminte, pesticide. Am început să deranjăm marile puteri agricole din Europa”, a explicat preşedintele LAPAR. 

El a precizat că europarlamentarii români nu reprezintă interesele statului la Bruxelles ci se află încă în campanie electorală. 

„La Bruxelles, europarlamentarii români nu au nicio treabă cu ceea ce se întâmplă în România. Ei nu au înţeles până acum că sunt acolo pentru a apăra interesele statului. Ei încă sunt în campania electorală. Zilele trecute am văzut un europarlamentar că era foarte aprins şi avea ceva, deşi era întrebat de moderator de lucruri serioase tehnice, el tot o trăgea că partidul nu ştiu care a făcut, a dres. Eu cred că rolul lor este altul. Acolo, chiar dacă l-a trimis nu ştiu care partid, rolul lor este cu totul altul. Acolo trebuie să facă front comun pentru a apăra”, a mai arătat Baciu. 

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here