Anunțul făcut de Banca Centrală Europeană

0
65

„Vom examina cu atenţie sistemele de remunerare pentru a vedea dacă sunt conforme cu o gestiune sănătoasă şi prudentă a băncilor”, a declarat joi preşedintele noii agenţii de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy.

BCE vrea să se asigure că regimurile de remunerare existente sunt „conforme cu normele europene definite de Autoritatea bancară europeană (EBA)”, a precizat Nouy, potrivit Agerpres. 

Aceste declaraţii intervin la o săptămână după ce prima bancă germană, Deutsche Bank, a anunţat că a majorat de patru ori, până la 2,2 miliarde euro, primele acordate angajaţilor pentru anul 2017, aceasta în pofida faptului că anul trecut a înregistrat pierderi nete de 751 milioane euro.

Bancherii de investiţii de la Deutsche Bank vor primi mai mult de jumătate din valoare totală a bonusurilor, compensaţiile lor variabile urmând să se ridice la 1,42 miliarde euro. De asemenea, numărul angajaţilor Deutsche Bank care au câştigat mai mult de un milion de euro s-a dublat până la 756 anul trecut de la 316 în 2016. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here