Vacanța de vară: 5 destinații accesibile

0
100

Cu alte cuvinte, dacă ai decis că este timpul să petreci câteva zile de formidabile şi să ieşi în afara rutinei, orice motiv de stres trebuie neapărat să rămână acasă. Iar finanţele nu fac excepţie. Iată câteva destinaţii de vacanţă accesibile ca preţ, pentru fiecare lună cu temperaturi ridicate.

Yerevan, Armenia, în luna mai

Exceptând transportul (250-300 de euro dus-întors), celelalte cheltuieli pot fi acoperite mai uşor. Pentru 100 de drami armeni (adică mai puţin de 1 leu românesc), eşti liber să te-aventurezi într-un microbuz sau să baţi la picior drumurile oraşului. Bulevardul de Nord îţi va conduce direct la operă, către fântânile din Piaţa Republicii. Datorită clădirilor rozalii de aici, Yerevan a primit numele de Oraşul Roz, fiind uşor de observant cum reconstruirea acestuia a încercat să ascundă cicatricele lăsate de războaie şi de dezastre naturale. Pentru cazare, reprezentanţii Momondo recomandă hotelul My Hotel Yerevan, unde preţul unei camere pentru 2 adulţi şi 2 copii începe de la 35,731 Dram (315 lei) pe noapte.

Izmir, Turcia, în iunie

Situat pe coasta Mării Egee, acest oraş-port ascunde istoria unui nod comercial liber, cu o amestecătură de greci, evrei, armeni, francezi şi italieni, care trăiesc laolaltă aici în bună convieţuire de peste 5000 de ani. O vizită în iunie se va suprapune şi cu Festivalul Internaţional Izmir, ce pune în scenă spectacole clasice şi contemporane de balet, teatru şi muzică. Aceasta este o alternativă ieftină faţă de restul destinaţiilor arhi-cunoscute ale Turciei şi cu plaja sa gratuită Ramo la doar o oră de Çeşme. Dacă prinzi o ofertă, bugetul pentru transport poate fi şi de 150 de euro, dus-întors, în timp ce cazarea la un hotel de patru stele, de exemplu, poate depăşi 50 de euro pe noapte.  

Budapesta, Ungaria, în iulie

Una dintre cele mai accesibile destinaţii pentru turiştii români, Budapesta (100-130 euro transport dus-întors), poate fi vizitată tot timpul anului, însă vara culorile sunt mult mai vii. Orice călătorie în capitala ungară nu are farnmec fără o plimbare pe Falk Miksa, una dintre străzile reunumite de pe glob, pentru numeroasele muzee şi magazine de antichităţi, unde vei putea să cotrăbăi printre amintiri şi obiecte din fosta epocă socialistă. Districtul VIII (Józsefváros), cândva un cartier de temut, cu poveşti demne de filme, a fost transformat, în timp, într-unul din punctele forte ale turismului din Budapesta. Aici, vei fi atras prin cafenelele sale şi restaurantele cu specific tradiţional maghiar, sau prin galeriile şi spaţiile destinate artei, precum Lumen, muzeul fotografiei.


 

Porto, Portugalia, august

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here