Terenul fabricii Helitube, care trebuia să găzduiască un mall, a fost scos la vânzare

0
83

PwC Business Recovery Services (BRS), divizia de insolvenţă şi restructurare a PwC România, scoate la vânzare prin licitaţie publică deschisă cu strigare, olandeză, un teren în suprafaţă totală de 89.502 mp situat pe Șoseaua Colentina din Bucureşti, aflat în proprietatea Bel Rom Nouă SRL – societate aflată în procedura de faliment.

Licitaţia este fixată pentru data de 12 aprilie 2018, preţul de pornire fiind de 24,4 milioane euro, iar preţul minim de adjudecare coborând la 22,5 milioane euro. Lotul fusese cumpărat înainte de criză cu circa 60 mil. euro, potrivit unor declaraţii anterioare ale investitorilor.

BelRom este un fond de investiţii din Belgia, controlat de Carl Decoopman, Steven Van Den Bossche şi Hendrik Danneels. Grupul de investitori a intrat pe piaţa locală în urmă cu aproximativ cincisprezece ani. În anul 2008, BelRom a deschis European Retail Park din Bacău, ulterior redenumit Hello Shopping Park, în urma unei investiţii de aproximativ 60 de milioane de euro. În mai 2010, fondul investise deja circa 400 milioane euro pe piaţa locală, fiind unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de pe piaţa spaţiilor comerciale. Bel Rom Nouă SRL – în faliment, este o societate înfiinţată în anul 2007. În anul 2008, societatea a achiziţionat cele două loturi de teren intravilan în Bucureşti totalizând 8,9 ha, având ca scop dezvoltarea unui proiect imobiliar şi a unor spaţii de birouri.

La momentul declanşării blocajului pe piaţa imobiliară, societatea a îngheţat demararea proiectului, iar în luna iunie a anului 2012 a intrat în procedura de insolvenţă. În octombrie 2016, societatea Bel Rom Nouă a intrat în faliment, iar în anul 2017 PwC BRS a preluat mandatul de lichidator judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here