O companie din subordinea lui Firea cere TAXĂ pentru solicitarea documentelor de interes public

0
91

Noua taxă provine dintr-un proiect de hotărâre privind aprobarea delegării serviciului de întreţinere, reparaţii curente şi administrare a fondului imobiliar către Compania Imobiliară Bucureşti SA, aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului de hotărâre, printre taxele propuse pentru serviciile oferite cetăţenilor de către Compania Imobiliară Bucureşti SA se numără şi taxa pentru eliberarea documentelor solicitate în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, respectiv 200 de lei/pagină A4 şi 250 de lei/pagină A3.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Primăria Capitalei nu a transmis niciun punct de vedere, potrivit Digi24.

Compania Municipală Imobiliară Bucureşti SA se ocupă cu întreţinerea, modernizarea şi dezvoltarea fondului imobiliar. Consilierii generali şi-au dat acordul pentru înfiinţarea acestei companii în aprilie 2017.

Conform normelor metodologice de aplicare a legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările din 2016, „costul serviciului de copiere va fi aprobat, respectiv actualizat prin actul administrativ al conducătorului autorităţii sau instituţiei publice centrale sau locale şi nu poate depăşi 0,05% din salariul minim pe economie calculat per pagină”. Raportat la salariul minim de 1.450 de lei, costul nu ar trebui să depăşească 0,80 de lei de pagină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here