Connect with us

Stiri economice

„Industria auto este foarte importantă pentru România”

Publicat

pe

Miercuri seara, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat alături de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, şi de cel al Asociaţiei Constructorilor şi Importatorilor de Automobile din România, George Grigorescu, noile hale de la Romexpo în care sunt găzduite maşinile expuse la SIAB 2018. După o vizită printre standurile mărcilor prezente, timp în care a purtat scurte discuţii cu reprezentanţii companiilor expozante, Iohannis a apreciat evoluţia companiei Ford în România şi a stat de vorbă minute bune cu Attila Szabo, directorul Ford România.

În drum către zona rezervată importatorului Porsche România, Klaus Iohannis a ţinut să declare că şi-ar fi dorit „tare mult ca la următoarea ediţie să vedem şi celălalt producător autohton (n.n,. – Automobile Dacia). Ar fi interesant ca data viitoare să ne oprim şi la Ford şi la Dacia. Sunt convins că se vor găsi soluţii. Nu ştiu de ce nu s-au găsit acum, dar cred că au fost motive obiective. A devenit evident deja că este un interes naţional să promovăm mărcile noastre peste tot unde se poate. Asta nu înseamnă că nu promovăm şi alte mărci. E foarte bine că avem un salon auto şi dacă îl creştem va fi excellent”.

Apoi, preşedintele a zăbovit minute bune în standul Automobile Bavaria, cea mai mare reţea de dealeri BMW din România. Michael Schmidt, preşedintele acestei companii, a expus preşedintelui opinia sa că existenţa unor autostrăzi măcar la un nivel mediu în ţară ar duce la o dublare a vânzărilor de maşini. Klaus Iohannis a răspuns sec: „Deci, maşini avem, drumuri ne mai trebuie”. Aflând şi că starea infrastructurii rutiere este o explicaţie pentru achiziţiile tot mai mari de maşini de teren, preşedintele a ţinut să menţioneze că „şoselele din România sunt interesante. Acum, primăvara, nu poţi fi niciodată sigur dacă eşti pe drum sau ai ajuns pe arătură”.

Înainte de a părăsi expoziţia auto, preşedintele României a declarat presei că este „mulţumit că Salonul Auto a revenit în Bucureşti după 11 ani. Cred că zona automotive este foarte importantă pentru România. E vorba de mii şi mii de locuri de muncă în această zonă. 25% din exportul româniei este aferent industriei auto şi tendinţa este în creştere”.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

COTAȚIA AURULUI ATINGE UN NOU MAXIM ISTORIC

Publicat

pe

În contextul creșterii tensiunilor din Orientul Mijlociu și a incertitudinilor comerciale globale, cotația aurului a atins miercuri un nou record istoric. La aproximativ 05:40 am GMT, prețul aurului pe piața spot a urcat la 3.041,37 dolari pe uncie, după ce a înregistrat un maxim de 3.042,95 dolari. Această performanță reflectă atracția tot mai mare a metalului galben ca activ sigur în fața riscurilor economice.

Traderii sunt îngrijorați de impactul tarifelor vamale impuse de administrația Trump, care ar putea alimenta inflația și ar contribui la o încetinire economică globală. În acest context, investitorii văd aurul ca un refugiu sigur, mai ales într-o perioadă de dobânzi scăzute. Analistul Tim Waterer de la KCM Trade consideră că metalul prețios este bine poziționat pentru a face față incertitudinilor economice și geopolitice.

În aceeași zi, piețele așteaptă cu interes decizia de politică monetară a Rezervei Federale americane, care este prevăzută să rămână neschimbată, cu o dobândă de referință între 4,25% și 4,50%. Discursul președintelui Fed, Jerome Powell, va fi urmărit îndeaproape pentru posibile semnale privind viitoarele direcții ale politicii monetare. Dacă Fed va adopta o abordare mai relaxată, prețul aurului ar putea depăși pragul de 3.050 dolari pe uncie.

Sursa: Realitatea Financiara

Citeste in continuare

Evenimente

ANAF a pus tunurile pe cei care-și închiriază locuințele în scop turistic pe platforme online. Val de notificări și pe venituri din urmă cu 5 ani

Publicat

pe

In this photo illustration, an Airbnb logo seen displayed on a smartphone.,Image: 907376480, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** Strictly for editorial news purposes only ***, Model Release: no

ANAF va începe o verificare de mare amploare care-i vizează pe cei care își închiriază locuințele personale în scop turistic pe platforme online precum Booking și Airbnb. Inspectorii au trimis deja notificări către persoane care au realizat astfel de venituri, pentru a le anunța că figurează cu datorii din perioada 2019-2024.

Direcția Generală Antifraudă Fiscala transmite, atât prin SPV cât și prin poștă, persoanelor fizice, care obțin venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, o „Scrisoare de informare/notificare – închiriere spatii cazare regim hotelier”.

„Online-ul este în vizorul ANAF și Antifraudă. Directiva care obligă la completarea declarațiilor cu privire la vânzări ne ajută și pe noi și ANAF a început deja, cu echipe specializate, să identifice nu doar vânzările de pe platformele clasice, ci și platforme de anunțuri simple online, iar acolo sunt din ce în ce mai multe companii și persoane fizice identificate.

A început analiza vânzărilor de servicii turistice prin Booking și prin Airbnb, acolo fiind identificate între 22.000 și 23.000 de persoane fizice care au realizat venituri mai mici sau mai mari, printre care și câteva sute de persoane care au realizat venituri de peste 100.000 de lei”, a declarat ministrul Finanțelor, Tanczos Barna.

Citeste in continuare

Evenimente

Rezerva Federală a SUA menține nemodificată dobânda de referință

Publicat

pe

Rezerva Federală a SUA (Fed) a menţinut dobânda de referinţă la un interval cuprins între 4,25% şi 4,50%, în linie cu estimările.

Luând în considerare taxele vamale introduse de administraţia Trump, oficialii Fed şi-au revizuit în creştere previziunile privind inflaţia, care ar urma să se situeze la finalul anului la 2,7%, faţă de un nivel de 2,5% anticipat în decembrie. Până la finalul lui 2027, inflaţia în SUA ar urma să revină la 2%, obiectivul Fed, iar dobânda la 3,10%.

În plus, prognoza privind evoluţia economiei SUA a fost revizuită în scădere. Fed se aşteaptă acum la un avans al PIB-ului SUA de 1,7% în 2025, de la un nivel de 2,1% estimat anterior. În 2026 şi 2027, creşterea economiei SUA ar urma să se situeze la 1,8%.

Rata şomajului în SUA ar urma să se situeze la 4,4% în 2025 şi 4,3% în 2026 şi 2027. În februarie, rata şomajului a fost de 4,1%.

Oficialii Fed avertizează că au sporit riscurile şi perspectivele în acest an sunt confuze.

„Incertitudinile privind perspectivele au crescut”, se arată în comunicatul Fed. Fără a menţiona în comunicat numele lui Donald Trump sau taxele vamale, proiecţiile privind o inflaţie mai ridicată în acest an arată efectul politicilor comerciale ale Washingtonului.

Citeste in continuare

TOP ARTICOLE